26.05.2012      14:48
Rešitev ActivIdentity za hranjenje in uporabo digitalnih potrdil

Pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey SIM

Pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey skupaj s programsko opremo (medprogramjem) ActivIdentity ActivClient za varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil.

Pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey skupaj s programsko opremo (medprogramjem) ActivIdentity ActivClient omogoča varno hranjenje in uporabo digitalnih potrdil.

Na pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil (certifikatov) različnih izdajateljev (npr. SIGEN-CA, AC NLB, POŠTA®CA ipd.) z različnimi dolžinami ključev (1024 ali 2048 bitov). Programska oprema ActivClient za Windows, ki je priložena pametnemu ključu USB, omogoča preprosto upravljanje s ključem USB in digitalnimi potrdili, kot je npr. uvoz digitalnih potrdil na ključ USB, sprememba kode PIN za ključ USB, odklepanje zaklenjenega ključa USB ipd..

Digitalno potrdilo, shranjeno na trdem disku osebnega računalnika, na zunanjem trdem disku, CD-ju ali na navadnem pomnilniškem ključu USB, je izpostavljeno kraji in številnim napadom, ki grozijo napravam, povezanim v lokalno omrežje in v internet.

Za preprečevanje zlorab pri elektronskem poslovanju je pomembno, da je digitalno potrdilo shranjeno v napravi z lastnim kriptografskim procesorjem za šifriranje in varovanje občutljivih informacij. Tako specializirano napravo predstavlja pametna kartica ali t. i. pametni ključ USB. Pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey SIM skupaj s programsko opremo ActivIdentity ActivClient zagotavlja varno shranjevanje digitalnih potrdil ter omogoča varno uporabo elektronskih spletnih storitev, kot so e-bančništvo, e-Davki, e-VEM, moja.posta.si in številne druge.

Digitalnega potrdila, shranjenega na pametnem ključu USB z lastnim kriptografskim procesorjem, ni mogoče prekopirati, zato ga je tudi bistveno težje zlorabiti. Na pametni ključ USB je mogoče varno shraniti več digitalnih potrdil različnih izdajateljev, kar omogoča varno in preprosto prijavo v več različnih spletnih storitev.

Pametni ključ USB ActivIdentity je skladen s standardom USB CCID, tako da na novejše operacijske sisteme nameščanje gonilnika običajno ni potrebno, saj je ta bodisi že nameščen pa se namesti kot posodobitev prek postopka Windows Update.

Za uporabo pametnega ključa USB ni potreben poseben čitalnik, saj ga enostavno vstavimo v prost priključek USB na namiznem ali prenosnem računalniku. Pametni ključ USB ActivIdentity ActivKey je tako kot pametna kartica ActivIdentity s programsko opremo ActivClient za Windows preverjeno uporaben za vse, ki želijo varno elektronsko poslovati z digitalnimi potrdili v Windows 7, Vista, XP, Server 2008 R2/Server 2008 ali Windows Server 2003 (vsi 32- in 64-bit).

Kupec pametnega ključa USB ActivIdentity ActivKey SIM prejme tudi programsko opremo ActivIdentity ActivClient za Windows. Programska oprema ActivIdentity ActivClient obstaja v različici z omejeno funkcionalnostjo tudi za okolja Linux in Mac OS X, kar omogoča uporabo pametnega ključa USB ActivIdentity tudi v teh okoljih.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 4
FerdoPiš  |  Ne ne, ravno wannabeji smo za RN. Znalci...
Preverite, kaj nam prinaša novi Bluetooth? 1
barbaricb  |  Dragi avtor članka. Hitrost BT5 bo do 2M...