21.06.2012      17:39
Philips in LG

PHILIPS in LG ustanovila zvezo Smart TV Alliance

Ustanovitveni člani LG Electronics in TP Vision (za Philipsove TV) so danes, skupaj z nekaj drugimi japonskimi proizvajalci televizorjev, ki se partnerstvu še priključujejo, ustanovili zvezo Smart TV Alliance. Zveza obsega sodelovanje, ki želi krepiti in izboljševati izkušnjo Smart TV z ustvarjanjem nelastniškega ekosistema za razvijalce aplikacij, da bi ustvarili privlačne storitve brez odvisnosti od platform. Zveza Smart TV Alliance je nastala po njeni naznanitvi na sejmu IFA 2011. Imena ostalih pridruženih članov zveze bodo objavljena sproti na spletni strani zveze.

Večje možnosti na trgu

“Še pred današnjim dnem je bila industrija pametnih televizorjev težek posel tako za proizvajalce TV-jev kot tudi razvijalce aplikacij, saj so različne znamke uporabljale različne platforme in tehnologije”, je povedal Bong-seok Kwon iz LG Electronics, predsednik Smart TV Alliance. “Zveza Smart TV Alliance tako ustvarja večje polje, v okviru katerega razvijalci lažje ustvarjajo več in boljše TV aplikacije, proizvajalci TV-jev in uporabniki pa obenem dobijo bogatejši in večji izbor filmov-na-zahtevo, glasbenih storitev, iger, družabnih omrežij idr.”

Zmanjšani finančni in časovni stroški

Alain Perrot iz TP Vision, član izvršne uprave Smart TV Alliance, je prepričan, da bodo krajši čas za razvoj aplikacij in nižji stroški koristni za vse: “Namesto, da izgubljamo dragoceni čas s prilagajanjem in preverjanjem delovanja aplikacij na različnih platformah, lahko razvijalci svojo ustvarjalnost usmerjajo zgolj na izvedbo aplikacij, ki bodo všeč uporabnikom. Zdaj to lahko zares naredimo zanimivo in zabavno za vse.”

Da bi se morebitni novi partnerji zvezi lažje pridružili in da obenem lahko učinkovito upravljajo razprave, so ustanovitelji ustvarili tudi konzorcij, imenovan Smart TV Alliance Consortium. Eden izmed njegovih osrednjih ciljev je pomoč pri določanju tehničnih specifikacij, ki bodo razvijalcem aplikacij omogočili eno samo izvedbo njihovih idej, ki pa bo delovala na več televizorjih, ne glede na njihovo platformo.

Da bi tak razvojni proces omogočili, bo zveza Smart TV Alliance naredila prvo različico kompleta razvojne programske opreme (software development kit - SDK), ki bo dosegljiva na spletu in bo brezplačno na voljo razvijalcem aplikacij za njihovo nemoteno delo. SDK temelji na odprtih spletnih tehnologijah, kot je HTML5, in omogoča, da se razvite spletne aplikacije uporablja na Smart TV-jih partnerskih članov zveze, ne glede na njihovo platform.

Zveza bo na tej prvi različici aktivno delala ves čas in konec leta tudi obelodanila specifikacije že drugega kompleta razvojne programske opreme SDK 2.0, ki mu bo sledila še izdaja SDK 2.0 s konkretno programsko opremo. Tako bodo razvijalci lahko ustvarjali aplikacije že za televizorje novih serij 2013 za partnerje zveze.

Zveza Smart TV Alliance je ustanovljena v korist vseh partnerskih članov, proizvajalcev televizorjev, razvijalcem aplikacij in ponudnikom vsebin vseh vrst, za vstop v članstvo pa je odprta vsem zainteresiranim organizacijam. Aktualne informacije o njenih aktivnostih in načrtih so na voljo na njihovi uradni spletni strani www.SmartTV-Alliance.org.

O zvezi Smart TV Alliance

Poslanstvo zveze Smart TV Alliance je ustvariti velik in produktiven ekosistem za razvoj aplikacij Smart TV, ki proizvajalcem zagotovi hitrejšo pot k več in boljšim TV aplikacijam, razvijalcem omogoča, da aplikacijo napišejo enkrat za več različnih platform, uporabnikom pa priskrbi širok vir vsebin in storitev. Celotne informacije o novih članih, trenutnih aktivnostih, forumih razvijalcev in SDK bodo na voljo na spletni strani www.SmartTV-Alliance.org do konca meseca.

Povezave:Philips, Pchand

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Apple potrdil zanimanje za področje avtonomni... 1
benx  |  "Ekskluzivno!"? kaj točno??
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 11
pravi.bog  |  Ja, če z bakreno žico (dovolj debelo, da...
Zelo slaba novica za lastnike najboljšega pre... 39
Bigpodgurc  |  Sorri cw ne razumes kr po domace pism