21.04.2017      12:32
Diss d.o.o.

Po več letih premora se je v Slovenijo vrnila VMware konferenca

Na letošnji VMware konferenci v organizaciji podjetja DISS, ki je od leta 2015 uradni distributer programske opreme VMware, so številni domači in tuji strokovnjaki s področja virtualizacije predstavili novosti na tem področju ter pomen virtualizacije kot enega najbolj učinkovitih načinov za zmanjšanje IT-stroškov. Obenem pa virtualizacija povečuje učinkovitost in agilnost – tako pri velikih kot malih in srednje velikih podjetjih.

»Za organizacijo VMware konference, ki smo jo v Sloveniji pogrešali že več let, smo se odločili, ker smo želeli strankam in poslovnim partnerjem na enem mestu prikazati tehnične, licenčne in prodajne novosti na področju rešitev VMware ter s primeri dobrih praks izpostaviti pomen virtualizacije v podjetjih vseh velikosti,« je povedal Janez Bregar, direktor podjetja DISS. »Uspeh letošnje konference je potrdil, da mora dogodek postati tradicionalen.«

Iztok Sitar iz podjetja Dell EMC je več kot 200 udeležencem predstavil hiperkonvergenčno infrastrukturo, Michal Lukas in Dragan Martinović iz podjetja Kaspersky Lab pa sta izpostavila pomen varnosti za virtualna okolja. Dejan Grubić iz podjetja VMware je udeležencem prikazal koncept, arhitekturo in scenarije uporabe rešitve VMware vSAN, vodilne rešitve na področju programsko opredeljenega shranjevanja podatkov (Software-Defined Storage).

Sledilo je udarno predavanje VMwarovega strokovnjaka Piotra Jablonskega , na katerem je predstavil rešitev VMware NSX, ki bo po besedah Jablonskega revolucionizirala varnost sodobnih podatkovnih centrov, hitrost implementacije sistemskih in mrežnih virov ter samo integracijo s številnimi ponudniki omrežij in varnosti. Poleg tega pa bo pomembno optimizirala fizične omrežne vire v podatkovnem centru.

Udeleženci so se seznanili tudi s pametnim robom mreže in simbioze z virtualizacijo ter z rešitvami za programsko definiran podatkovni center. Predstavljene so bile praktične izkušnje pri delu z rešitvijo VMware NSX SDN/NFV ter delovni prostor v okolju VDI. Zvrstili sta se še predavanji VMwarovih strokovnjakov Dejana Grubića in Mareka Brazine o rešitvi Workspace One, ki združuje upravljanje delovnih postaj, aplikacij, mobilnih telefonov in tablic ter pristop korporativnih podatkov in virov, ter o rešitvi VMware vRealize Suite, ki je uporabljena pri upravljanju, nadzoru in avtomatizaciji skoraj vsakega tretjega oblaka, zasebnega ali javnega. Pomembna prednost te rešitve je, da omogoča nadzor, upravljanje in avtomatizacijo ne samo virtualnega, temveč tudi fizičnega okolja, podatkovnih baz in aplikacij.

Ob koncu konference je udeležence nagovoril še puščavski lisjak Miran Stanovnik, ki je spregovoril o svojih izkušnjah na reliju Dakar ter predstavil zanimivosti, ki jih je doživel pri prečkanju puščavskih sipin.

VMware je vodilni ponudnik na področju računalništva v oblaku in virtualizacije. Programska oprema VMware omogoča zagon več različnih operacijskih sistemov in aplikacij na enem strežniku ali delovnih postajah, optimiziranje strojne opreme za doseganje večje storilnosti z manj strežniki, 50-odstotni prihranek pri skupnih IT-stroških ter pospešitev in poenostavljeno upravljanje IT-ja, vzdrževanje in uvajanje novih aplikacij. Več informacij o podjetju je na voljo na www.vmware.com

Povezave:VMware

Ali ste bili že kdaj žrtev nasilja na družbenih omrežjih?

Google vam več ne bo prebiral vaše e-pošte z ... 2
Rado Mikolič  |  Je pa kar nekaj (slovenskih) spletnih za...
Zakaj sploh še plačujete za klasične programs... 5
ice.caj.tea  |  "Orange is the New Black, Narcos, House ...