Računalništvo, telefonija
24.06.2016 09:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podelitev 3D printerjev izžrebanim šolam

Skupinska slika nagrajencev
Skupinska slika nagrajencev

V četrtek 16.6.2016 so v 3WAY d.o.o. svečano podarili 3D printerje trem šolam, ki so bile izžrebane v začetku junija 2016. V donaciji v skupni vrednosti 6127 EUR so podarili po en 3D printer MakerBot Replicator Mini in dva 3D printerja MakerBot Replicator 2. Vsi predstavniki izžrebanih šol so prevzeli svoje nagrade in izmenjali nekaj mnenj o uporabi in delu s 3D printerji.

Podjetje 3WAY d.o.o. ja tako omogočilo trem šolam, da bodo lahko uporabljale sodobno tehnologijo 3D printanja z MakerBot 3D printerji in tako spoznavale različne načine in metode printanja, saj je v donacijo poleg vsakega 3D printerja vključena tudi programska oprema MakerBot Desktop. V MakerBot Desktop se iz 3D modela pripravi strategije 3D printanja v samo nekaj korakih. Vse to znanje in uporabo ter printanje pa bodo od sedaj naprej lahko uporabljali učenci v šolah, ki so prejele donacijo.

Ker pa je potrebno za 3D printanje imeti tudi 3D model lahko vsi uporabniki 3D printerjev prenesejo brezplačne 3D modele iz spletni strani Thingiverse, kjer je prijavljeno in predano v skupno rabo ogromno različnih uporabnih modelov za 3D printanje.

Da pa bi lahko 3D printali tudi z izdelavo lastnih 3D modelov v 3WAY d.o.o. ponujajo za izobraževalne ustanove brezplačni CAD ThinkDesign, ki je preveden tudi v slovenski jezik in tako uporabnikom še bolj prijazen in razumljiv. Vse kar je potrebno narediti za pridobitev brezplačnih licenc za šole je, da pošljete podatke o šoli na elektronski naslov info@3way.si, kjer vam bodo posredovali nadaljnja navodila za pridobitev brezplačnih CAD licenc za izobraževalne ustanove.

O podjetju 3WAY d.o.o.:

Podjetje se že od leta 1999 ukvarja s prodajo programskih paketov CAD/CAM/PLM in prodajo 3D printerjev ter 3D skenerjev. Z uporabo zastopanih programskih paketov in 3D printerjev ter 3D skenerjev lahko izvajajo in vodijo; ideje za nove izdelke, razvojne projekte, 3D modeliranje in 2D risanje, vzvratni inženiring, virtualno 3D modeliranje, izdelava prototipov, CAM programiranje.

Več si lahko pogledate na spletni strani www.3way.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več