Računalništvo, telefonija
28.06.2013 16:32

Deli z drugimi:

Share

Podjetja postajajo manj zaskrbljena glede varnosti v oblaku

Znani digitalni medij za internet in poslovne tehnologije GigaOM je opravil obsežno raziskavo na temo uvajanja oblaka v podjetja. Vzorec je zajemal vodje podjetij, IT strokovnjake in druge vpletene v IT procese.
Podjetja postajajo manj zaskrbljena glede varnosti v oblaku
Podjetja postajajo manj zaskrbljena glede varnosti v oblaku

Raziskava je pokazala, da varnost ostaja najpomembnejši faktor pri odločitvi za vstop v oblak, vendar so podjetja zaradi varnosti v oblaku vse manj zaskrbljena. Tako je bilo še lani zaskrbljeno cca. 55% anketiranih, letos pa je številka padla na 46%.

Podjetja imajo pomisleke tudi pri vezavi na ponudnika (30%), interoperabilnosti (27%), regulativah ter privatnosti (26%).

Pri tem je Michael Skok, partner Pri North Bridge Venture Partners povedal, da povečevanje zaupanja v oblak predstavlja dober znak ter da je očitno, da so pomisleki in inhibitorji za vstop podjetij v oblak vedno manjši.

Tudi v Skupini NIL se srečujemo s podobnimi pomisleki naših strank. V ta namen smo posebno pozornost namenili ravno komponentam, ki vzbujajo določene pomisleke.

Varnosti ter zasebnosti posvečamo najvišji nivo pozornosti, prav tako pa je interoperabilnost že vtkana v našo celovito IKT storitev.

Smo namreč visoko kakovosten ponudnik, ki svojih strank ne želi vezati nase preko mehanizmov, temveč ponuja partnerjem visok nivo dodane vrednosti. Pred začetkom sodelovanja s posebno pogodbo o zagotavljanju storitev naročnika seznanimo o ravni storitve Flip IT, obenem pa v pogodbi o sodelovanju jasno določamo, kakšen je način prekinitve našega sodelovanja. Pri tem naročnik prejme vse podatke.

Flip IT sledi in je povsem prilagojen regulativam v Sloveniji, EU in drugod. Dokaz za to so naše stranke, ki prihajajo iz različnih trgov, držav ter sektorjev, ki so že sami po sebi visoko regulirani (npr. razne finančne ustanove, vladne ustanove, javna podjetja itd.).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več