Računalništvo, telefonija
15.04.2014 17:24

Deli z drugimi:

Share

SAPPHIRE s serijo osnovnih grafičnih kartic R5

Novi vstopni modeli grafičnih kartic vsebujejo podporo za AMD Eyefinity.
SAPPHIRE s serijo osnovnih grafičnih kartic R5
SAPPHIRE s serijo osnovnih grafičnih kartic R5

Podjetje SAPPPHIRE Technology je pred kratkim predstavilo tri nove glavne modele izjemno uspešnih grafičnih kartic R-Series s tehnologijo AMD Graphics Core Next (GCN).

Nova serija SAPPHIRE R5 230 obsega tri nizkoprofilne grafične kartice PCI-Express, ki ne potrebujejo dodatnega napajalnika in so tako popolna izbira za manj zahtevne sisteme ali za nadgradnjo osebnih računalnikov in za priklop dodatnih zaslonov. Prva dva osnovna modela imata 160 pretočnih (stream) procesorjev in frekvenco jedra 625 MHz ter ponujata 1 ali 2 GB pomnilnika DDR3, kar vam zagotavlja odlično učinkovitost za ugodno ceno. Kartici sta opremljeni s priključki Dual-link DVI, VGA in HDM, ki ponujajo podporo za več tipov monitorjev, karticama pa je priložen tudi nosilec za izbirno namestitev v običajna ali nizkoprofilna ohišja.

Tretji model je R5 230 FleX, ki ima prav tako 160 pretočnih (stream) procesorjev in deluje s frekvenco 625 MHz, vendar ima 1 GB pomnilnika DDR3 s pospešeno frekvenco delovanja 800 MHz (dejanska hitrost 1600 MHz). Model FleX omogoča edinstveno zmožnost priklopa treh DVI-monitorjev v načinu Eyefinity – brez potrebe po dodatnih priključkih – in ponuja enotno veliko površino SLS (Single Large Surface). Prva dva monitorja se priklopita na izhoda DVI, tretji pa se lahko s pomočjo priloženega podaljška priklopi na izhod HDMI.

Ta kartica je trenutno cenovno najugodnejša izbira s tehnologijo Eyefinity, ki ponuja povečano produktivnost pri postopkih, kot so urejanje večjega števila dokumentov ali poslovnih aplikacij. Lahko se uporablja tudi pri sistemih z večzaslonskim prikazom informacij, pri čemer se lahko trije cenovno ugodni monitorji priklopijo neposredno na vsako nameščeno kartico FleX.

Vse kartice podjetja SAPPHIRE R5 230 imajo vgrajeno strojno opremo UVD (Unified Video decoder), ki znatno zmanjša obremenitev procesorja in omogoča brezhibno dekodiranje vsebin Blu-ray™ in HD DVD tako za kodeke VC-1 in H.264 kot tudi za datoteke Mpeg. UVD lahko dekodira dva pretočna videa 1080p HD hkrati in prikazuje HD-video v visoki kakovosti in z vklopljenim načinom Windows Aero. R5 230 je opremljen s HDMI 1.4a z Dolby TrueHD in DTS-HD Master Audio, vključno s podporo za stereoskopski 3D. Podpora za pospeševanje AMD APP pomeni, da se najnovejše aplikacije Office in internetni brskalniki pospešujejo s pretočnim procesiranjem grafične kartice.

Kartice SAPPHIRE R5 230 uporabljajo certificirane grafične gonilnike WHQL podjetja AMD s podporo za vse ključne funkcije DirectX 11, ki so potrebne za najsodobnejše operacijske sisteme in za pospeševanje najnovejših generacij zahtevnih aplikacij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več