08.06.2012 11:48
Posodobljeno 12 let nazaj.

Podpredsednica Evropske komisije nagovorila množico preko spletne konference ISL Groop

Video konferenca na dan EuroClouda, ki jo je zagotovilo in tehnično podprlo slovensko IT podjetje XLAB, je bila zelo uspešna. Neelie Kroes, podpredsednica Evropske komisije je preko ISL Groop spletne konference nagovorila 1200 udeležencev iz 14 evropskih držav.
Neelie Kroes v živo v spletni konferenci ISL Groop. Prisluhnilo ji je 1200 udeležencev iz 14 držav EU.

Dan EuroClouda, ki je potekal 23. maja letos, je združil 14 evropskih držav In več kot 1200 udeležencev, ki so se udeležili največje spletne konference. Za izvedbo te tehnično zahtevne naloge je vodstvo organizacije EuroCloud izbralo slovensko podjetje XLAB, ki je zagotovilo svojo programsko opremo za spletne konference in poskrbelo za tehnično izvedbo spletnega dogodka.

Organizacije EuroCloud iz Velike Britanije, Italije, Nemčije, Avstrije in desetih drugih evropskih dežel so na dan EuroClouda organizirale lokalne dogodke. Udeleženci lokalnih dogodkov so se pridružili spletni konferenci ISL Groop in si imeli priložnosti ogledati in poslušati govore pomembnih gostov s področja računalništva v oblaku.

Neelie Kroes, evropska komisarka za digitalno agendo, je med svojim govorom poudarila pomen računalništva v oblaku in predstavila smernice evropske strategije, ki skuša rešiti izzive na tem področju. Njen govor si lahko ogledate v video posnetku spletne konference. ISL Groop omogoča snemanje sej, tako so celoten spletni dogodek EuroCloud posneli in spravili v arhiv.

»Spletni dogodek je potekal kot načrtovano. Bili smo zadovoljni s tehnično izvedbo in pomočjo XLABa. Pozitivne odzive smo prejeli tudi s strani lokalnih EuroCloud organizacij. Pri večini je vse potekalo brezhibno, le nekateri so poročali o manjših tehničnih težavah, ki pa so bile hitro odpravljene. Programsko opremo za spletne konference ISL Groop bi priporočil vsakemu, ki se organizira spletne dogodke podobne našemu,« je razložil Maurice van der Woude, generalni direktor EuroCloud Europe.

ISL Groop spletne konference

ISL Groop je spletna storitev, za katero ni potrebna prijava. Sodelujoči po elektronski pošti prejmejo povabilo v sestanek in se mu lahko pridružijo le z enim klikom. Storitev omogoča avdio in video komunikacijo, pisanje sporočil in deljenje oddaljenega zaslona. Seje se lahko tudi posnamejo in predvajajo kasneje.

Brezplačno za člane EuroClouda

Decembra 2011 je XLAB z namenom boljšega sodelovanja med evropskimi ponudniki storitev v oblaku svoje rešitve v oblaku ISL Online ponudil brezplačno vsem evropskim organizacijam EuroCloud in njihovim članom. Še vedno si podjetja lahko ustvarijo svoj uporabniški račun ISL Online in začnejo uporabljati rešitve za podporo in dostop do računalnika na daljavo, spletni pogovor v živo in spletne konference.

XLAB spodbuja sodelovanje ponudnikov storitev v oblaku znotraj EuroClouda in podjetjem, ki bi jih to zanimalo, ponuja brezplačno integracijo svojih komunikacijskih programskih orodij v njihove obstoječe rešitve, kar lahko izboljša njihovo vrednost na trgu.

Vsa podjetja, ki jih ponudba zanima, se lahko obrnejo na EuroCloud Slovenija, sales@islonline.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več