Računalništvo, telefonija
14.05.2015 14:22

Deli z drugimi:

Share

Pogovori s predavatelji 2.del

Intervju s predavatelji: Jasna Suhadolc, Mitja Mavsar in Radoš Skrt.
Pogovori s predavatelji 2.del
Pogovori s predavatelji 2.del

Predavateljem letošnjega NETFORKA smo zastavili nekaj vprašanj. Odgovori nanje odgovarjajo na vprašanje:”Kaj vse mora obvladati in delati vrhunski menedžer za internet, da s pomočjo “digitala” pridobival konkurenčno prednost?”


NETFORK Akademija 2015 se začne 22. septembra. Zgodnje prijave, ki vam zagotavljajo 10 % popust sprejemamo do 10. junija. Tudi v 8. generacijo bomo sprejeli samo 25 udeležencev.

=> Oglejte si brošuro in program letošnje NETFORK AKADEMIJE

Jasna Suhadolc, Virtua PR d.o.o.

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

Internet spreminja komuniciranje, v podjetjih pa pogosto še vedno delujejo po starem. Preobremenjenost z informacijami in nenehna dosegljivost prek mobilnikov nam povzročajo občutek nenehnega kaosa. V podjetjih pogosto ne spremljajo novih orodij, hkrati pa tudi poznavanje novih orodij ni dovolj, potrebno jih je smiselno umestiti v siceršnjo komunikacijsko strategijo, v katerih imajo v zadnjih letih vsebinski marketing ter digitalna orodja veliko težo. Za ključne spremembe pa so potrebne tudi spremembe procesov, zato bomo spoznali orodja, ki nam pri tem pomagajo.

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

Običajno to pomeni, da se z digitalom ukvarjajo zaposleni na nižjih nivojih v strukturi podjetja, ki nimajo dostopa do odločevalcev. Temu primerne so potem investicije in tudi rezultati, kar je spet razlog, da se ne investira več in tako pridemo v spiralo.

Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

Potrebno je imeti strategijo komuniciranja, ne skočiti na posamezna omrežja brez razmisleka, kar se še vedno pogosto dogaja. Hkrati pa dobro razumeti analitiko, jo redno spremljati in prilagajati vsebine in orodja glede na rezultate.

Mitja Mavsar, svetovalec za uporabniško izkušnjo

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

V svetem pismu je, se mi zdi, pisalo: “Stori uporabniku, kar želiš, da bi uporabnik storil tebi.” A to je fundamentalno narobe. Ljudje smo različni in, kar ustreza meni (upravljalcu digitalnega), sploh ni nujno, da bo ustrezalo uporabniku. Organizacija mora v svoj delovni dan vključiti intervjuvanjeuporabnikov, testiranje uporabnosti ter najti način, da pridobljene informacije v nekaj dneh vključi v svojo digitalno rešitev.

To pa je danes velik izziv, saj internetni menedžerji delajo predvsem, kar rečejo šefi ter kopirajo, kar dela konkurenca.

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

Izgubljajo denar. In stik s potrebami uporabnikov. In smo spet pri denarju. 🙂

Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

Organizacija, ki menedžira svoje digitalne posesti na najvišjem nivoju, točno ve, koliko lahko od svojega interneta zasluži na dan, teden in mesec. In zna napovedati, koliko bi lahko zaslužila ali prihranila, če se odzove na konkretne potrebe ali težave uporabnikov.

Menedžer za internet mora biti povezovalec, ki ves čas vključuje in povezuje potrebe organizacije s potrebami uporabnika. V sodobnem smislu to pomeni nenehno organiziranje delavnic za inovacijo in planiranje ter trd boj z upravo podjetja za bolj drzno investicijo v internet.

Sodobna organizacija, ki misli resno, mora vzpostaviti svojo ekipo za digitalno oblikovanje in agilno produkcijo. Le tako se lahko dovolj poglobi in dovolj hitro odziva.

Radoš Skrt, Nasvet.com

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

Kako se prebiti do zgornjih pozicij na iskalnikih, ki so zaradi tega, ker se zgodi večina klikov na iskalnikih med prvimi tremi zadetki, izjemo pomembne.

Kaj so prinesle Googlove spremembe iskalnega algoritma in kako se lotiti optimizacije spletnih strani po novih pravilih.

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

Internet je eden ključnih trženjsko-komunikacijskih kanalov! Tista podjetja, ki mu ne namenjajo zadostne pozornosti, so v večini branž obsojena na neuspeh.


Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

Najprej se je potrebno sploh zavedati, da so top pozicije na iskalnikih zelo pomembne, nato pa poiskati rešitve, ki bodo pripeljale podjetje na vrh organskih rezultatov na iskalnikih za najpomembnejše ključne besede.

Večina tistih podjetij, ki se sploh zaveda pomena optimizacije, žal nima zadostnega znanja s področja SEO. Zato je v teh primerih daleč najboljša rešitev, da najamejo storitve SEO agencije.

Nekatera podjetja imajo sicer toliko znanja, da znajo sama narediti vsebinsko in tehnično optimizacijo, ne dosežejo pa želenih pozicij, ker nimajo ustrezne infrastrukture za gradnjo povezav, ki je verjetno najpomembnejša komponenta uspešne optimizacije.

Pri optimizaciji je pač tako, da ti vso teoretično znanje ne pomaga kaj dosti, če nimaš vzpostavljene ustrezne infrastrukture (večje število spletnih strani s sorodno tematiko, ki imajo dober Page Rank ali Page Authority in so locirane na različnih strežnikih) za gradnjo povezav.


Intervjuje z Aljošo Domijanom, Vukom Ćosićem in Jako Repanškom najdete na tej povezavi.

Letošnji program NETFORK AKADEMIJE sestavlja:

  • 29 predavateljev – najuglednejših slovenskih strokovnjakov za digitalno poslovanje,
  • 11 izobraževalnih modulov,
  • 2 delavnice,
  • obisk dveh podjetij,
  • individualne konzultacije,
  • vodena in usmerjana priprava individualiziranega projekta, ki ga udeleženci sproti aplicirajo na realne situacije v podjetjih,
  • … številna nova poznanstva, izkušnje idr.

Ker vsako leto sprejmemo samo 25 udeležencev, zainteresiranim svetujemo, da s prijavo pohitite.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več