Računalništvo, telefonija
06.05.2015 13:28

Deli z drugimi:

Share

Pogovori s predavatelji

Predavateljem letošnjega NETFORKA smo zastavili nekaj vprašanj. Odgovori nanje odgovarjajo na vprašanje:"Kaj vse mora obvladati in delati vrhunski menedžer za internet, da s pomočjo "digitala" pridobival konkurenčno prednost?"
NETFORK Akademija 2015
NETFORK Akademija 2015

NETFORK Akademija 2015 se začne 22. septembra. Zgodnje prijave, ki vam zagotavljajo 10 % popust sprejemamo do 10. junija. Tudi v 8. generacijo bomo sprejeli samo 25 udeležencev.

=> Oglejte si brošuro in program letošnje NETFORK AKADEMIJE

Vuk Ćosić, dejanski spletni strateg

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

… Moja teza je, da je vsako strateško mišljenje o digitalni adaptaciji v svojem bistvu spreminjanje organizacije, njenega delovanja in komuniciranja, ter njenih notranjih in zunanjih razmerij. Ljudje, ki imajo zadolžitev voditi digitalno adaptacijo morajo agresivno osvojiti široko polje znanj.

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

Najkrajše povedano, izgubljajo stik z realnostjo. Organizacija, ki se pri digitalni adaptaciji odloči najprej počakati na konkurente ali preostanek svoje branže, samo sebe pozicionira na rep dogajanja. Ključno je razumeti, da gre za relativno zapleten proces, ki ima neko svojo notranjo dinamiko in faze, in je v vsakem primeru neizvedljiv s preprostim najemanjem zunanjega »čarovnika«, ki bo pritisnil na magičen gumb.

Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

Tudi v najmanj dramatični interpretaciji, vodja digitalne adaptacije je oseba, ki lastnikom ali vodjem pomaga zagotoviti poslovno vzdržnost ali napredek v radikalno in nepovratno spremenjeni informacijski družbi. Nekoliko bolj dramatično povedano – organizacije, ki postavijo digitalni prehod relativno visoko na prioritetno listo svojih strateških preokupacij, imajo možnost, da bodo preživele. Odgovorna odločitev lastnikov in vodij organizacije, da se prilagodijo digitalni sferi pa pomeni številne spremembe v delovanju skoraj vseh zaposlenih ter v razmerju z vsemi deležniki. Gre za fundamentalno odločitev višjega razreda, kot je ambicija večanja tržnega deleža, marže ali širitev na druge trge in zahteva zrelost odločevalca ter zaupanje v digitalne kadre.

Aljoša Domijan, Gambit Trade d.o.o.

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

Če bi prodajalcu pred leti omenili, da je 90% njegove prodaje odvisne od SEO, klikov, emailov in kakovosti na spletni strani objavljenih vsebin, sploh ne bi vedel, o čem govorimo. Danes vemo, da se vsak nakup začne na spletu ter da brez konverzije ni prodaje. Zgleda preprosto, a če želite doseči najboljše rezultate, morate prodajati na najboljši način.

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

Vsebine na spletu vplivajo na naše odločitve bolj kot si želimo priznati. Podjetja, ki zanemarjajo »digital«, četudi mogoče trenutno tega ne opazijo pri prodaji, zagotovo izgubljajo dolgoročno. Ko bo začela prodaja padati, bo prepozno.

Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

Spremljajte prodajo po kanalih. Koliko vam prinesejo »mailingi«, iskalniki, plačano oglaševanje na klik in koliko vse to stane. Upravljajte s prodajo tako, da boste zaslužili največ.

Jaka Repanšek, RePublis d.o.o.

Na katere probleme / izzive boste odgovarjali v vašem predavanju na letošnji NETFORK Akademiji?

Pravo, ki ureja spletno poslovanje, se nenehno spreminja, saj se pač ukvarja z enim najbolj dinamičnih področij v človeški družbi. Najnovejši trendi gredo v smer reforme avtorskega prava v digitalnem okolju ter v harmonizacijo pravil pri “čezmejnem” poslovanju. Internet je prostor brez meja in slej ko prej bomo morali urediti vsaj približno enotna pravila poslovanja v mednarodnem okolju. Internetni menedžerji in vsi drugi, ki se ukvarjajo s poslovanjem na spletu, morajo brez najmanjšega dvoma zelo dobro poznati vsaj osnovne predpise, ki urejajo spletno poslovanje v Sloveniji in EU, čedalje bolj pa tudi onkraj naših meja. Ključno je poznavanje širšega področja prava intelektualne lastnine (avtorsko pravo, industrijska lastnina, spletne domene in domenski spori…) ter seveda predpisov, ki urejajo prodajo blaga in storitev na spletu. Dobro je vedeti vsaj nekaj o varstvu osebnih podatkov in osnove pogodbenega prava v spletnem okolju (sklepanje pogodb na daljavo in povezane specifike).

Kaj organizacije izgubljajo, če nihče v podjetju ne upravlja »digitala«?

S pravnega stališča je ključno, da posamezniki, ki upravljajo “digital”, dobro poznajo osnovne pravne predpise, saj sicer podjetju ali organizaciji povzročajo nepotrebne stroške in pravne zaplete.

Kaj z vidika vsebin, ki jih boste predavali, pomeni »menedžiranje digitalnega poslovanja na najvišjem nivoju«?

S pravnega stališča to pomeni, da morajo biti vsi procesi upravljanja digitalnega poslovanja pravno brezhibni, zato je pomembno, da se jih lotimo resno, da pridobimo ustrezna znanja in da s pravnimi tveganji upravljamo tako, da jih organiziramo in uredimo dovolj zgodaj, saj je “po toči” na pravnem področju pogosto “prepozno zvoniti”.


Letošnji program NETFORK AKADEMIJE sestavlja:

  • 29 predavateljev – najuglednejših slovenskih strokovnjakov za digitalno poslovanje,
  • 11 izobraževalnih modulov,
  • 2 delavnice,
  • obisk dveh podjetij,
  • individualne konzultacije,
  • vodena in usmerjana priprava individualiziranega projekta, ki ga udeleženci sproti aplicirajo na realne situacije v podjetjih,
  • … številna nova poznanstva, izkušnje idr.

Ker vsako leto sprejmemo samo 25 udeležencev, zainteresiranim svetujemo, da s prijavo pohitite.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več