Računalništvo, telefonija
12.07.2014 23:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poletna šola EdIT: še en delovni teden za pripravo projekta

Na vseh lokacijah so udeleženci poletne šole EdIT aktivirali svoj talent in znanje.
Na vseh lokacijah so udeleženci poletne šole EdIT aktivirali svoj talent in znanje.

Na vseh lokacijah so udeleženci poletne šole EdIT aktivirali svoj talent in znanje. Projekti so že v polnem teku, roki pa izjemno kratki. EdIT traja 10 delovnih dni, zaključna predstavitev projekta pa je predvidena v petek, 18. 7. Poletna šola EdIT je organizirana tako, da za vsak vsebinski sklop skrbi mentor, ki pripravi strokovno podlago za projekt. Udeleženci nato samostojno delajo v okviru dogovorjenih okvirjev projekta. Pri delu jim seveda dnevno pomagajo inštruktorji in mentor.

Dobro počutje je predpogoj za dobro delo

Comtradova ekipa EdIT je udeležencem organizirala različne spoznavne in družabne igre, da bi se v delovnem okolju počutili čim bolj sproščeno. Namen iger pa je tudi, da se udeleženci med seboj spoznajo, saj gre za timskiprojekt, katerega cilj je čim boljši končni izdelek. Poleg uvodne predstavitve podjetja so Comtradovi izkušeni inženirji in strokovnjaki pripravili tudi različna tehnična in strokovna predavanja: vodenje projektov, igrifikacija, preizkušanje programske opreme itd.

V Mariboru so s pripravami začeli pred dobrim mesecem dni

V Mariboru petnajst udeležencev dela na razvoju igre Večigralski bingo, ki se ga lahko igra na vseh elektronskih napravah – od mobilnikov do tabličnih računalnikov. Mentor poletne šole v Mariboru je Mitja Cof, razvijalec iger v podjetju Comtrade Gaming, ki je odgovoren za celoten projekt. »S pripravami na poletno šolo smo pričeli že kakšen mesec dni pred uradnim začetkom šole. Najprej smo določili tematiko poletne šole, torej HTML5 Bingo, nato pa smo nadaljevali s pripravo dokumentacije in specifikacije projekta. Zaradi vedno širše uporabe mobilnih tablic in telefonov smo se odločili, da bomo projekt izdelali s tehnologijo HTML5, ki je vedno bolj priljubljena.« Več o podrobnostih projekta si lahko preberete tukaj.

Projekt v Ljubljani je del Comtradove pobude SmartEnergy

EdIT 2014 v Ljubljani s projektom Pametna raba vode 15 udeležencem poletne šole nudi izziv, da skupaj razvijejo sistem, ki omogoča spremljanje porabe vode v poslovni stavbi Comtrada. Sistem bo tako pripomogel k ozaveščanju naših zaposlenih o porabi vode in prispeval k zmanjšanju njene porabe. Mentor poletne šole v Ljubljani je letos Sašo Eržen, zadolžen za področje M2M v podjetju Comtrade. »Letošnja tema poletne šole je povezana s pobudo Smart Energy v podjetju Comtrade, ki se ukvarja s tehnologijami za samodejno zbiranje podatkov o porabi vode, plina in elektrike ter njihovo obdelavo. Ker imamo pametne števce za vodo že vgrajene v naši stavbi, niso pa bili aktivni, je bila odločitev, da to infrastrukturo izkoristimo za dejanski projekt, enostavna.« Več podrobnosti o projektu lahko preberete tukaj.

Poletna šola EdIT je na pol poti

EdIT traja 10 delovnih dni. Projekti v Ljubljani, Mariboru, Banji Luki, Sarajevo in Kragujevcu so v polnem teku. Prvi teden je hitro minil in le še en delovni teden udeležence loči od zaključka projekta in priprave zaključne predstavitve, ki je predvidena v petek, 18. 7., na izbranih lokacijah. V Beogradu pa bodo s poletno šolo začeli po zaključku poletnih šol na ostalih lokacijah, to je 21.7.

Sašo Eržen, Izjava mentorja poletne šole EdIT 2014 v Ljubljani

Aleš Omerzel, Izjava udeleženca in vodje projekta poletne šole EdIT 2014 v Ljubljani

Uroš Rudolf, Izjava udeleženca in vodje projekta EdIT 2014 v Mariboru

Uradna spletna stran EdIT

EdIT Facebook

Več o aktivnostih EdIT 2014 Maribor si lahko preberete tukaj. Oziroma iz Ljubljane.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več