Računalništvo, telefonija
31.10.2012 09:48

Deli z drugimi:

Share

Polni format, ki sede v dlan – Sony RX1

Poleg brezhibnih fotografij lahko s Cyber-shot™ DSC-RX1 posnamete visokokakovostne brezšumne video posnetke v polni visoki ločljivosti v progresivnem načinu snemanja z izbiro 50p/60p ali 25p/24p sličic na sekundo.
Poleg brezhibnih fotografij lahko s Cyber-shot™ DSC-RX1 posnamete visokokakovostne brezšumne video posnetke v polni visoki ločljivosti v progresivnem načinu snemanja z izbiro 50p/60p ali 25p/24p sličic na sekundo.

Težko bi kdaj verjeli, da je to izvedljivo. Fotografski navdušenci lahko raziskujejo ustvarjalne možnosti zajemanja slik v polnem formatu na kompaktnem digitalnem fotoaparatu, ki se brez težav prilega roki.

Izjemen novi Cyber-shot™ DSC-RX1 sedaj izpolnjuje želje fotografov od vsepovsod. S samo 482g (z baterijo in spominsko kartico) se ponaša s 35mm senzorjem polnega formata in fiksno goriščno razdaljo ter F2 zaslonko v ohišju, ki je idealne velikosti tako za potovanja in ulično fotografijo, kot tudi za portrete in vsakodnevno fotografiranje.

Cyber-shot™ DSC-RX1 je precej manjši in lažji od kateregakoli DSLR fotoaparata polnega formata, hkrati pa nudi izjemno kakovost slike, ki ste jo lahko dosegli zgolj z vrhunskimi profesionalnimi DSLR fotoaparati. Enotna zasnova objektiva/ohišja zagotavlja izjemno natančno poravnanost senzorja in optičnih komponent. S tem v celoti izkoristite zmogljivosti objektiva in dosežete najboljšo kakovost slike, tudi na obrobju vsakega posnetka. Možnosti popolnega ročnega upravljanja dopolnjujejo preprosti intuitivni postopki, kar zanesenjakom olajša uresničevanje ustvarjalne vizije brez izgube prenosnosti ali udobnega upravljanja.

Široka največja odprtost zaslonke pri F2 in 9-listna krožna zaslonka omogočata čudovite učinke zameglitve (»bokeh«), ki so primerljivi z objektivi profesionalnega DSLR razreda. Makro preklopni obroč na objektivu takoj skrajša najmanjšo razdaljo ostrenja na samo 20 cm (od površine slike), s čimer je Cyber-shot™ DSC-RX1 kot ustvarjen za bližnje fotografiranje majhnih motivov z izrazitimi podrobnostmi.

Podatke iz Exmor CMOS senzorja obdela napredno BIONZ vezje, ki tudi daje moč zaporednemu fotografiranju pri polni visoki ločljivosti do 5 posnetkov na sekundo. BIONZ vezje lahko oddaja slikovne podatke v 14-bitnem RAW formatu in tako nudi naprednim uporabnikom ogromno svobode pri razvijanju, naknadni obdelavi in delu z RAW datotekami, da lahko izpolnijo svojo osebno ustvarjalno vizijo.

Za več informacij obiščite spletno stran Sony ACS.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem A.C.S. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri A.C.S. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem A.C.S. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več