Računalništvo, telefonija
03.08.2015 09:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poslovite se od kartuš

Novi Epsonovi tiskalniki s sistemom posod s črnilom zadovoljijo širok spekter zahtev domačih in poslovnih uporabnikov brez potrebe po kartušah s črnilom.
L455
L455

Epson je predstavil šest novih modelov v družini cenovno ugodnih tiskalnikov s sistemom posod s črnilom (ITS), ki omogočajo nizkocenovno tiskanje brez potrebe po kartušah s črnilom. Novi modeli imajo priloženega dovolj črnila za tisk do 12.000 črno-belih in 6500 barvnih strani[1]. Epson domačim in poslovnim uporabnikom omogoča nov način izpisa, brez kakršnihkoli komplikacij. Med novimi modeli so večnamenske naprave s funkcijami optičnega branja, kopiranja in faksiranja (L565) ter velikim zaslonom LCD in režo za SD pomnilniško kartico za bolj enostaven tisk brez uporabe osebnega računalnika (L455).

Naši novi tiskalniki za domačo uporabo imajo priloženo črnilo, ki zadostuje za uporabo do dveh let[2]. Modela L130 in L220 lahko tako s priloženim originalnim črnilom izpišeta 6500 barvnih in 4000 črno-belih strani. Modeli za domačo uporabo L310, L365 in L455 imajo priloženi dve dodatni steklenički s črnim črnilom, kar skupno pomeni tisk do 12.000 črno-belih strani.

Model L565 je zasnovan za manjše pisarne, saj s cenovno ugodnim tiskom uporabnikom omogoča prihranke do 90 % pri vsakodnevnem tiskanju[3]. Omogoča kopiranje in optično branje z ločljivostjo do 1200 slikovnih pik, povezljivost Wi-Fi za brezžično tiskanje ter funkcijo faksa, s samodejnim podajalnikom dokumentov, zmogljivosti do 30 listov.

Model L455 je namenjen domači uporabi, saj omogoča hitro izpisovanje, optično branje in kopiranje ter občasen izpis fotografij brez uporabe osebnega računalnika. Veliki zaslon LCD in reža za SD kartice omogočata enostaven izpis različnih vrst barvnih dokumentov do formata A4, vključno z grafikami, reklamnimi materiali in prezentacijami.

Model L365 omogoča kopiranje in optično branje z ločljivostjo do 1200 slikovnih pik ter povezljivost Wi-Fi za brezžično tiskanje. Tako kot tudi modela L565 in L310, omogoča izpis hitrosti do 9,2 strani na minuto[4]. Vsi trije modeli prinašajo prednosti – enostavna namestitev ter zanesljiv in cenovno ugoden tisk z eno-letno garancijo, kar uporabnikom omogoča brezskrbnost.

Modela L130 in L220 za domačo uporabo omogočata prav tako cenovno ugoden izpis s hitrostjo do 7 strani na minuto1 in eno-letno garancijo.

Vsi modeli s povezljivostjo Wi-Fi podpirajo uporabo funkcije Epson Connect, ki omogoča tisk od kjer koli na svetu, tako da tiskalniku fotografije ali dokumente pošljete prek e-pošte ali prek gonilnika »Remote print«. Epson Connect vključuje tudi aplikacijo Epson iPrint[5] za enostavno brezžično tiskanje prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Dokumente in fotografije lahko zaradi združljivosti s storitvijo Apple AirPrint[6] in Google Cloud Print z modeloma L455 in L565 prek mobilnih naprav izpisujete neposredno. Modeli so dostopni po vseh bolje založenih trgovinah po vsej Sloveniji.

[1] Navedeni izkoristki/stroški na stran so izračunani na podlagi Epsonove izvirne metodologije simulacije tiska preskusnih vzorcev v skladu s standardom ISO/IEC 24712. Navedeni izkoristki/stroški na stran NE temeljijo na standardu ISO/IEC 24711. Navedeni izkoristki/stroški na stran se lahko spreminjajo glede na slike, ki jih tiskate, vrsto papirja, ki ga uporabljate, pogostost tiskanja ter okoljske pogoje, kot je na primer temperatura.

[2] Dveletna zaloga črnila na podlagi povprečne mesečne količine tiskanja uporabnikov (IDC WW Page Volume Program, 2013)

[3] Primerjava z 10 najbolje prodajanimi konkurenčnimi enobarvnimi laserskimi tiskalniki formata A4 in večnamenskimi napravami, 10 najbolje prodajanimi konkurenčnimi barvnimi laserskimi tiskalniki in večnamenskimi napravami ter 10 najbolje prodajanimi konkurenčnimi brizgalnimi tiskalniki in večnamenskimi napravami po podatkih IDC-jevega sledilnika tiskalnih zunanjih naprav (IDC EMEA Hardcopy Tracker, podatki iz tretjega četrtletja leta 2014). Strošek na stran je izračunan na podlagi povprečne prodajne cene iz IDC-jevega sledilnika potrošnega materiala (IDC EMEA Consumables Tracker, podatki iz prve polovice leta 2014) in izkoristkov, ki jih je decembra 2014 objavil izdelovalec. Več informacij je na voljo na spletni strani www.epson.si/itssavings.

[4] Določeno v skladu s standardom ISO/IEC 24734. Prikazuje povprečje za ESAT iz preizkusa za kategorijo Office (pisarna) za privzeto enostransko izpisovanje. Za več informacij obiščite spletno mesto www.epson.eu/testing

[5] Potrebna je brezžična povezava z internetom. Za več informacij ali seznam podprtih jezikov in naprav obiščite spletno mesto www.epson.si/connect

[6] Tiskalniki s podporo za storitev AirPrint delujejo z napravami iPad (vsi modeli), iPhone (3GS ali novejši) in iPod touch (3. generacija ali novejši) z najnovejšo različico sistema iOS.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35