Računalništvo, telefonija
27.05.2014 11:10

Deli z drugimi:

Share

Poslovni sistem na spletu

Spletne aplikacije za podporo prodaji, nabavi in upravljanju odnosov s strankami poenostavljajo in razširjajo uporabo poslovnega informacijskega sistema.
Poslovni sistem na spletu
Poslovni sistem na spletu

Podjetje MIT informacijske rešitve je na svojem osrednjem razvojnem srečanju z uporabniki PIK.MIT 14 predstavilo posodobitve poslovnega informacijskega sistema MIT Orkester. Največ pozornosti uporabnikov so požele novosti, povezane s spletno uporabo, s katerimi v MIT-u napovedujejo prenovo celotne linije svojih poslovnih rešitev. Več kot 70 uporabnikov je ob tem spoznalo še ostale nove zmožnosti, od podpore elektronskemu poslovanju in izdajanju e-računov, zmožnosti dokumentnih rešitev in mobilnega poslovanja do izboljšav pri vodenju prodaje ter obvladovanju proizvodnje, vzdrževanja in logistike. Podjetje je uporabnikom predstavilo tudi delovanje svojega razvojno-raziskovalnega oddelka ter informacijske tehnologije, ki jih uporabljajo pri razvoju.

»Proizvodna podjetja v poslovnem informacijskem sistemu potrebujejo vedno nove funkcionalnosti, ki jim z izboljšavami v proizvodnem in vseh podpornih procesih omogočajo povečanje operativne učinkovitosti,« je ob strokovnem srečanju povedala direktorica podjetja MIT informacijske rešitve Marjeta Povalej.

Glavne novosti v MIT Orkestru, ki so na voljo tudi v izpeljanki za manjša podjetja OrkesterM, so novi spletni programi. Ti komercialistom omogočajo kakovostno delo od kjer koli in kadar koli. V podjetju so že zagotovili tudi mobilne poslovne rešitve, ki omogočajo mobilno zajemanje podatkov in upravljanje mikrolokacij v skladiščih ter izdelavo dokumentov, kot so prevzemnice, izdajnice in dobavnice v skladiščih. Med mobilnimi novostmi so še nova poslovna poročila za vodstvene zaposlene.

Na vse bolj aktualno elektronsko poslovanje v podjetjih je MIT odgovoril z novimi zmožnostmi za izdajo in prejem e-računov ter elektronskim upravljanjem s poslovno, organizacijsko in tehnično dokumentacijo. Poleg tega je uporabnikom omogočil izboljšano podporo elektronskim delovnim tokovom za obdelavo in potrjevanje elektronske dokumentacije. Uporabo dokumentnega sistema so predstavili na primeru dobre prakse iz Steklarne Hrastnik.

MIT Orkester kot vodilni poslovno proizvodni informacijski sistem prinaša novosti za podporo procesom, ki povečujejo uspešnost v osnovni dejavnosti. Med najbolj svežimi zmožnostmi Orkestra, ki neposredno pripomorejo k povečanju produktivnosti, je programski modul Storitveni nalogi in vzdrževanje. Ta je namenjen načrtovanju in beleženju periodičnih posegov pa tudi obvladovanju nenačrtovanih posegov.

»Informacijsko podprto preventivno vzdrževanje bistveno izboljša razpoložljivost strojev in naprav v proizvodnji ter podjetjem omogoča lažje obvladovanje stroškov in donosnosti posameznih strojev,« je pojasnila Marjeta Povalej. Za vsak vzdrževalni poseg se izdela zapisnik o stanju stroja in ugotovljenih pomanjkljivostih ter izdela načrt za naslednji poseg ali izboljšavo na stroju, beležijo se tudi vsi stroški. Tako ima vodstvo pregled nad dejansko porabo sredstev po posameznih napravah in se na osnovi teh informacij lahko odloča o bodisi zamenjavi naprave ali njeni nadaljnji uporabi.

Na srečanju je bilo predstavljeno delovanje inovativne rešitve za prodajne tehnologe, ki na enem mestu ponuja voden proces od prodaje kupcem do nabave materiala in razpisa proizvodnje. Udeleženci so spoznali napredne zmožnosti za načrtovanje kapacitet po proizvodnih fazah in strojih ter optimizacijo nabave materiala ter povezano načrtovanje proizvodnje, materialnih in finančnih tokov. Veliko zanimanja je požela predstavitev spremljanja stanja v proizvodnji za pravočasno zaznavanje odstopanja in hiter odziv ter analiziranje pretočnih časov za posamezne polizdelke oziroma izdelke, od prodajnega naročila in nabave materiala od začetka in konca proizvodnje ter odpreme kupcu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več