18.05.2016 16:56

Potujete brez SLR fotoaparata? S seboj vzemite Huawei P9.

Namesto kompaktnih fotoaparatov in enostavnih video kamer že več let uporabljamo pametne telefone. Proizvajalci pametnih telefonov so, kot kaže, zelo ambiciozni in želijo, da njihove mobilne naprave nadomestijo tudi najbolj sofisticirane fotoaparate (SLR). Jim to lahko uspe?
Potujete brez SLR fotoaparata? S seboj vzemite Huawei P9.

Še pred nekaj leti smo pred odhodom na potovanje razmišljali o tem, kateri fotoaparat bi vzeli s seboj in kako ga ustrezno zaščititi, da bi se izognili poškodbam. Osredotočali smo se na opremo, namesto na užitek, ki nam ga prinašata potovanje in zajemanje fotografij.

Sedaj pa nam Huawei P9 omogoča ujeti najpomembnejše trenutke potovanja v popolni kvaliteti. Fotografije s potovanj niso le uporabne za takojšnjo objavo na Facebooku ali Instagramu, temveč bodo z nami ostale še leta in leta in bodo najpomembnejši spominki z naših potovanj. Huawei zagotavlja, da bo vsaka slika, posneta s P9 pametnim telefonom, edinstvena in brezčasna.

Huawei se je na ta prehod iz klasične v mobilno fotografijo zelo dobro pripravil. Da bi se izognili nepotrebnim napakam, so začeli sodelovati z eno najprestižnejših znamk fotografskih aparatov. Nemška Leica je poznana po izjemni kvaliteti izdelkov in prozivaja fotoaparate že od začetka 20. stoletja.

Prva Leica kamera je bila izdelana leta 1914 z namenom, da bi lahko eden izmed zaposlenih dokumentiral svoje izlete v gore. Zdi se, kot da se od takrat ni nič spremenilo, saj si še danes želimo zajeti utrinke iz naših izletov.

Huawei je naredil dobro potezo, ko se je odločil izkoristiti dolgoletno znanje nemškega proizvajalca premium kamer. Huaweijeve in Leicine vrednote dizajna ter vrhunski inženiring so združeni v premium fotografskem sistemu. Zaradi tega sodelovanja je Huawei P9 postal najboljši pametni telefon za oboževalce Leice. Poleg izjemne kvalitete slik, najdete še mnogo drugih prednosti, kot so: poznani Leica vmesnik, pisavo, ki je uporabljena v nemških kamerah in celo isti zvok ob zajemanju posnetka.

Novi Huaweijev paradni konj se lahko pohvali z dvojno kamero, locirano na zadnji strani telefona. Pod vsako lečo je 12-megapixelski senzor.

Kakšna je razlika med dvema lečama in ali res potrebujemo obe?

V sodelovanju z Leico je Huawei dobil idejo o zajemanju fotografij z dvema kamerama hkrati. Eden izmed senzorjev zajema barve, drugi pa bolj natančne monokromatske slike. Končna slika je rezultat kobinacije podatkov iz obeh senzorjev in je tako bolj podrobna, barve pa so bolj naravne. Zajamemo lahko vsak detajl, občutek, ki spremlja določen trenutek, atmosfero trenutka in variacije svetlobe. Prav tako pa dva senzorja in večje slikovne pike zagotavljajo veliko boljše fotografije v pogojih z malo svetlobe. Slikovne pike so zrastle za 24% na velikost 1.25 um, v primerjavi s Huaweijem P8 iz lanskega leta. Huawei P9 se lahko pohvali tudi s podatkom, da njegovi senzorji zajemajo od 90% do 270% več svetlobe kot povprečne kamere na pametnih telefonih.

Naslednja pomembna lastnost Huawei P9 pametnega telefona je hibridni-autofokus, ki pri navadnih kamerah zagotavlja bolj fokusirane slike. Hitrejši in stabilnejši je fokus, boljše fotografije nastanejo. Fokus je še posebej pomemben pri fotografiranju objekta v premikanju. Huawei je sklenil, da bo tokrat fokus na treh funkcijah: laserski fokus, globinski fokus in kontrastni fokus. Prva funkcija je uporabna, ko slikamo objekt, ki je lociran zelo blizu kamere. P9 odda varen laserski signal v smeri objekta in natačno oceni razdaljo. Drugi dve funkciji vsebujeta merjenje globine in kontrasta. Hibridni-fokus je izjemen zaradi svoje hitrosti, zanesljivosti ter natančnosti.

Huawei P9 je spremenil tudi dizajn aplikacije kamere. Profesionalni fotografi bodo še posebej navdušeni nad štirimi glavnimi fotografskimi načini. Eden izmed njih je profesionalni način, ki nam omogoča nadzor nad parametri podobe. Omogoča nam ročno nastavitev časa izpostavitve, ravnovesja beline, načina merjenja in načina izpostavljenosti. Ima tudi možnost ročnega ostrenja.

Naslednja inovacija, nad katero bodo profesionalni fotografi navdušeni je možnost izvoza datotek v RAW formatu. RAW datoteka vsebuje veliko več informacij o sliki, kot pa stisnjen JPEG format. Fotografija v RAW formatu je lahko profesionalno urejena na računalniku v ustreznem programu (npr. Adobe Photoshop Light room).

Fotografi bodo zagotovo navdušeni tudi nad monokromatskim načinom. V tem načinu Huawei uporablja le monokromatski senzor. Slike so neverjetno detajlne. Črno-beli način zajema lepoto in tradicijo fotografiranja na račun tehnologije in je hkrati originalen Leica stil.

Huawei P9 ima tudi poseben način za zameglitev izbranih delov slike. Po zaslugi profesionalnega bokeh učinka lahko uporabnik izbere kateri del slike bo v fokusu in kateri bo zamegljen, potem ko bo slika že zajeta!

Slike lahko urejate, dodelate, spreminjate in dodajate filtre. Fokus fotografij lahko spremenimo, jih obrnemo ali postavimo posebne vodne žige.

Huawei P9 pa ni le najboljši pametni telefon za oboževalce legendarnega nemškega podjetja, temveč je pametni telefon, ki lahko nadomesti DSLR kamere med vašimi počitnicami! Za napredne oboževalce fotografije je najpomembnejši nadzor nad parametri fotografije ter kvaliteti optik in senzorjev. Huawei P9 ponuja vse te funkcije in še veliko več.

Huawei P9 je že testirala množica najboljših fotografov na svetu, med katerimi sta bila tudi Mary McCartney in David Guttenfelder. Oba sta bila nad njim res navdušena. Sedaj je najboljši čas da ga preizkusite tudi vi. Pustite vaše DSLR kamere doma in na vaše naslednje počitnice s seboj vzemite Huaweija. Telefon je že naprodaj v Sloveniji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

NAVEZA d.o.o.