Računalništvo, telefonija
18.08.2017 09:54
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Povečajte svojo učinkovitost za 25 odstotkov

Povečajte svojo učinkovitost za 25 odstotkov
Povečajte svojo učinkovitost za 25 odstotkov

Ali imate pogosto občutek, da ste preobremenjeni s količino dela, ki ga imate? Ste morda zamudili pomemben rok? Ali pa ste enostavno nekaj pomembnega pozabili narediti?

Organizacijske spretnosti in veščine niso nekaj, kar bi bilo ljudem dano samo po sebi. Zato se jih morate učiti, jih razvijati in uriti. To pa naredite tako, da najprej izkoristite svoje organizacijske sposobnosti ter sposobnosti prioritiziranja. Namreč, če želite biti pri svojem delu čimbolj učinkoviti, si morate znati delo dobro organizirati. Vsaka minuta, ki jo porabite za načrtovanje svojih nalog, vam lahko kasneje pri izvedbi prihrani deset minut, pravi Brian Tracy, ki je največja avtoriteta na področju poslovne in osebne uspešnosti na svetu.

Običajno traja od 10 do 12 minut, da naredite seznam dnevnih opravil ter jih ustrezno porazdelite. S tem boste dnevno prihranili do 2 uri dragocenega časa, ki bi ga sicer porabili za improvizacijo in skakanje od ene do druge naloge. Poleg tega morate znati dati posameznim nalogam prednost pred drugimi. Le tako boste lahko dosegli najboljše možne rezultate, glede na vloženo energijo. Torej, boljši načrt kot imate, lažje boste prenehali z odlašanjem. Posledično boste šli hitreje v akcijo oziroma boste hitreje ugriznili v »kislo jabolko«.

Ustvarite si svoj seznam nalog

Obstajajo štirje različni seznami, ki jih potrebujete, da boste lahko izboljšali svoje organizacijske spretnosti.

  1. Najprej morate ustvariti glavni oziroma splošen seznam. Nanj napišite vse, kar želite doseči ali postati v naslednjih mesecih, letih. To je vaš osnovni seznam, iz katerega boste izhajali pri pisanju ostalih treh seznamov.
  2. Mesečni seznam pripravite na koncu vsakega meseca za naslednji mesec. Ta lahko vsebuje tudi nekatere točke iz prvega seznama.
  3. Mesečne naloge morate razčleniti v tedenske naloge. Zato si ustvarite tedenski seznam nalog, ki jih morate opraviti v naslednjem tednu. To je nekakšen delovni seznam, saj se lahko kasneje tekom tedna spreminja ter dopolnjuje.
  4. Zadnji je dnevni seznam, na katerega prenesite naloge iz mesečnih in tedenskih seznamov ter jih konkretno opredelite. Vsako opravljeno nalogo iz seznama nato odkljukajte. Ta aktivnost vam bo dala vizualno sliko vaših dosežkov ter občutek uspešnosti. S tem pa boste nedvomno izboljšali organizacijske spretnosti. Svoj seznam nalog si pripravite za vsak dan posebej, saj boste le tako vedeli, kaj točno morate tisti dan narediti. Najbolje je, da si seznam pripravite po koncu delavnika ali zvečer pred spanjem. Na ta način bo vaša podzavest celo noč delala na vašem seznamu. Zjutraj se boste zbudili polni idej in motivacije, da naloge uspešno opravite.

Ustvarite si svoj seznam nalog

Naloge morate pravilno uvrstiti na seznam, saj ni vsaka naloga enako pomembna. Če to znate, lahko svojo produktivnost povečate tudi za 25 % ali več, trdi Tracy, ki ga je Akademija Panta Rei v Sloveniji gostila že pred leti, še danes pa z njim odlično sodeluje. Tracy je v svoji 30-letni karieri na svojih seminarjih gostil že več kot 5 milijonov ljudi iz celega sveta. Je avtor 45 knjižnih uspešnic in preko 300 avdio programov. Svetoval je že več kot 1000 organizacijam, med njimi tudi IBM, Coca-Cola, Ford, 3M, Johnson & Johnson, American Express in Toyota.



Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več