18.05.2016 20:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

PowerPoint triki, ki jih še ne poznate

Klik do prezentacije

Če preimenujete PowerPoint datoteko iz predstavitve.ppt v predstavitev.pps, vam bo takoj odprlo predstavitev brez urejevalnika.

Pozornost naj bo na vas

Če želite, da poslušalci, ki jim prikazujete svojo predstavitev, usmerijo pozornost na vas in ne na predstavitev, pritisnite tipko B ali W. Če pritisnete tipko B, zaslon postane črn, če pritisnete tipko W, pa zaslon postane bel. Tako se slušatelji bolj osredotočijo na vaš govor kot na predstavitev. Da se predstavitev zopet prikaže, pritisnite poljubno tipko na tipkovnici.

Zmanjšajte velikost dokumenta

V PowerPoint vstavljamo veliko slik, zato se lahko velikost dokumenta hitro poveča nad 25 MB, kar je omejitev za pošiljanje sporočil preko e-pošte. Da se izognemo preoblikovanju vsake slike posebej, ima PowerPoint vgrajeno funkcijo, ki to naredi kar sama od sebe. Kliknemo na Datoteka –> Možnosti –> Dodatno –> Velikost in kvaliteta slike –> Privzeti ciljni izhod –> nastavi na –> 96 pik na palec.

Če bi se želeli naučiti še več funkciji, ki so skrite v PowerPointu in bi vam olajšale delo, se lahko prijavite na tečaj, ki ga ob 25. obletnici izdaje prve različice PowerPointa na trgu organizira izobraževalni center Housing. Cena tečaja znaša simboličnih 25 €, kar pomeni, da prejmete 69 % popusta na redno ceno. Ob zaključku tečaja prejmete potrdilo o udeležbi, ki vam lahko služi kot priloga k življenjepisu. Na voljo je le 100 prostih mest, prijavite pa se lahko na tej povezavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665