Računalništvo, telefonija
13.02.2017 15:42
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavitev projekta E-cikliraj v Italiji

Predstavitev projekta E-cikliraj v Italiji
Predstavitev projekta E-cikliraj v Italiji

V petek, 27. januarja 2017, je ekipa projekta E-cikliraj obiskala mednarodno delavnico LIFE MED International Workshop, ki so jo organizirali predstavniki LIFE MED projekta v kraju Brescia v Italiji. Na delavnici so predstavili tudi svoj projekt.

Projekt LIFE MED skrbi za rabljeno medicinsko opremo, saj jo popravijo in s pomočjo lokalnih nevladnih organizacij predajo državam tretjega sveta, ki tovrstno opremo zelo potrebujejo.

Delavnica je bila sicer tridnevna, na kateri so se predstavljale najnovejše aktivnosti v krožnem gospodarstvu s posebnim poudarkom na odpadni električni in elektronski opremi (stari aparati in baterije) ter medicinski opremi.

Petkovo popoldne je bilo namenjeno ogledu njihovega skladišča rabljene medicinske opreme in popravljalnice ter nato tudi predstavitvi nekaterih EU projektov s področja pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami, med katerimi so predstavili tudi projekt E-cikliraj, nato pa so skupaj s poslušalci odgovarjali na njihova vprašanja v sklopu okrogle mize. Drugi projekti, ki so se še predstavili v tem popoldnevu, pa so poleg projekta LIFE MED še WEEEN MODELS (Italija), WEEE reuse project – University of Limerick (Ireland) and Washing machines and circular economy – University of Brescia (Italy).

Na dogodku so si obiskovalci izmenjali svoje izkušnje in mnenja ter dan zaključili optimistično z novimi idejami.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847