16.11.2015 13:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Prejemniki kar dveh nagradna področju upravljanja s podatkovnimi centri

Schneider Electric, globalni strokovnjak za upravljanje z energijo in avtomatizacijo, je prejel kar dve priznanji za rešitve na področju upravljanja s podatkovnimi centri. Analitična hiša Gartner je opravila raziskavo Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM) Tools1, ki je pokazala, da je Schneider Electric že drugo leto zapored vodilno podjetje na svetu na področju upravljanja s podatkovnimi centri. Poleg tega, je bil Schneider Electric v analitični raziskavi IDC MarketScape: Worldwide Data Center Infrastructure Management 2015 Vendor Analysis2 razglašen tudi za vodilnega v svetu na področju upravljanja z infrastrukturo podatkovnih centrov. Schneider Electric si je oba naziva prislužil zaradi izjemne kakovosti svojega novega programskega paketa StruxureWare™ for Data Centers.

Analitična hiša Gartner je že drugo leto zapored družbo Schneider Electric razglasila za vodilnega na svetu v njihovem Magic Quadrant for DCIM orodju. Gartnerjevo obsežno analizo Magic Quadrant sestavlja 14 kriterijev. Schneider Electric je prejel najvišje ocene za celovitost rešitve StruxureWare for Data Centers. Ta se hkrati integrira tudi s Schneider Electricproizvodi za energetiko, gradbeništvo, napajanje in hlajenje. S tem dosegajo celostno upravljanje vseh vrst podatkovnih centrov ter dobivajo celostni pregled podatkov, ki se lahko učinkovito analizirajo. Rešitev StruxureWare for Data Centers tako omogoča maksimalno učinkovitost med celotno življenjsko dobo podatkovnega centra – od njegovega projektiranja in gradnje do vsakodnevnega delovanja in načrtovanja prihodnjih nalog.

Razglasitev Schneider Electric za svetovnega voditelja na področju upravljanja z infrastrukturo podatkovnih centrov so v IDC argumentirali tako: “Kot globalni dobavitelj rešitev za upravljanje z energijo in upravljanje podatkovnih centrov ima Schneider Electric zgrajeno bogato bazo referenčnih rešitev StruxureWare™ for Data Centers. Prisotnost Schneider Electric v vseh delih sveta ter vodilni položaj na področju dizajna, gradnje in upravljanja s podatkovnimi centri je postavilo module StruxureWare za logično rešitev.”

Soeren Brogaard Jensen, podpredsednik družbe Schneider Electric, ki je globalno zadolžen za programsko opremo priupravljanju s podatkovnimi centri je ob razglasitvi povedal: “Eksponentna rast količine podatkov v internetu stvari in vse obsežnejša digitalizacija sveta, postavlja pred podatkovne centre, ki so postali krvni obtok sodobnega poslovanja, vse zahtevnejše izzive. Zahtevno upravljanje z infrastrukturo podatkovnih centrov v realnem času omogoča uporabnikom vpoglede, ki jih potrebujejo, da bi ostali odzivni in sposobni, sprejemati najboljše odločitve, ki temeljijo na dejanskih podatkih.”

Celotna analiza Gartner Magic Quadrant je dostopna tukaj. Celovita analiza IDC MarketScape je dostopna tukaj. Potrebno je plačilo storitve IDC.

1 Gartner “Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management Tools” napisali April Adams, David J. Cappuccio, Jay E. Pultz, Neha Kumar, Tiny Haynes, Federico De Silva, Henrique Cecci, Naveen Mishra, oktober 2015.

2 Oktober 2015., IDC #259603

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več