Računalništvo, telefonija
01.03.2017 13:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Premijska izkušnja za vse: nova pametna telefona Moto G⁵ in Moto G⁵ Plus

Premijska izkušnja za vse: nova pametna telefona Moto G⁵ in Moto G⁵ Plus
Premijska izkušnja za vse: nova pametna telefona Moto G⁵ in Moto G⁵ Plus

Družba Lenovo je opravila raziskavo Global Mobile Value Index med skoraj 12.000 odraslimi v devetih državah, v kateri jih je vprašala, česa si najbolj želijo v mobilnem telefonu. Večina si jih želi visoke kakovosti izdelave po dostopni ceni, premijske naprave in odlično uporabniško izkušnjo. Med najbolj pomembnimi lastnostmi so tudi dolga avtonomija baterije, kar najboljša kamera ter zaslon s čim višjo ločljivostjo.

Večina uporabnikov je sicer pripravljena plačati več za premijske lastnosti pametnega telefona, kar 76 % bi jih doplačalo zmogljivejšo baterijo, 66 % pa za boljšo kamero. Peta generacija pametnih telefonov Moto G⁵ in Moto G⁵ Plus pa prinaša premijske funkcije, dostopne vsem. Elegantno oblikovano kovinsko ohišje ima vgrajeno zmogljivo strojno opremo, telefona pa sta kombinacija lepote, zmogljivosti in vrednosti za odštet denar. Nepričakovana kombinacija lastnosti dokazuje, da je drugačno boljše.


Nova generacija Moto G⁵ — ne pristanite na manj

Peta generacija telefonov Moto G uporabnikom omogoča, da pozabijo na kompromise glede sloga, zmogljivosti ali cene. V kovinsko ohišje odet telefon deluje tako dobro, kot je videti. Na voljo je v sivi ali zlati barvni kombinaciji. Ohišje iz aluminija bi izbralo kar 48 % anketirancev, kar je največ med najbolj pogostimi materiali pametnih telefonov (plastika, kovina, steklo).

Vgrajena baterija zmogljivosti 2800 mAh omogoča celodnevno avtonomijo delovanja z enim polnjenjem. Hitri polnilec zmogljivosti 10 W v samo nekaj minutah polnjenja telefonu Moto G⁵, da dovolj energije za več ur pogovorov. Vgrajen osemjedrni procesor takta 1,4 GHz zagotavlja, da so aplikacije zelo odzivne, bralnik kartic pa skrbi za dodaten nivo varnosti ob uporabi telefona.

Za fotografije, ki bodo na družbenih omrežjih videti odlično, poskrbi kamera ločljivosti 13 milijonov slikovnih pik s samodejnim ostrenjem.

Novi Moto G⁵ Plus — oblika, ki očara

Moto G⁵ Plus pa zmore vse našteto in še več. Vgrajen ima zmogljivejši procesor in bolj napredno kamero, zato postreže še z bolj brezkompromisno izkušnjo. Hkrati je kovinsko ohišje telefona tudi zelo trpežno. V telefon Moto G⁵ Plus vgrajena kamera premore tehnologijo Dual Autofocus Pixels, ki zna slediti izbranemu motivu, sistem ostrenja pa motiv izostri 60 % hitreje kot v predhodniku Moto G⁴ Plus. Izjemna zaslonka f/1.7 se odlično izkaže pri fotografiranju podnevi in ponoči.

Moto G⁵ Plus ima vgrajeno baterijo zmogljivosti 3000 mAh, ki prav tako nima težav z zagotavljanjem celodnevne avtonomije – 15 minut polnjenja pa zagotavlja kar 6 ur avtonomije. Model Moto G⁵ Plus ima vgrajen osemjedrni procesor takta 2,0 GHz, ki tekoče predvaja video posnetke ter pretočne spletne vsebine in poganja igre. Povezuje se v omrežja 4G LTE. Za pristno Moto izkušnjo poskrbi tudi zaslon z uporabnikovemu okusu prilagojenim prikazom obvestil. Pri navigaciji po odličnem zaslonu si uporabnik lahko pomaga tudi z uporabo bralnika prstnih odtisov. Telefon ima vgrajenega tudi digitalnega pomočnika Google Assistant, kateremu lahko uporabnik narekuje sporočila, pozna pa tudi različne ukaze za klice, brskanje po spletu in druga vsakodnevna opravila.

Cene in dobavljivost

Telefon Moto G⁵ in Moto G⁵ Plus bosta na voljo marca. Cene za Moto G5 se bodo začele pri 199 evrih za različico 2GB RAM/16GB hramba podatkov, medtem ko bo Moto G⁵ Plus s 3 GB pomnilnika in 32 GB za hrambo podatkov stal 279 evrov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več