Računalništvo, telefonija
20.03.2017 13:23
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pridi na DevOps ali DevUps? Meetup

Pridi na DevOps ali DevUps? Meetup
Pridi na DevOps ali DevUps? Meetup

Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjem srečanju ShareIT Meetup, kjer se bomo pogovarjali o osnovah koncepta DevOps in izzivih, ki jih lahko prinese.


Kdaj: četrtek, 23. marec 2017, ob 18.00

Kje: Fun Room, Comtrade, Letališka 29 B, Ljubljana

Comtrade Digital Services organizira naslednje srečanje ShareIT Meetup, kjer se bomo poglobili v koncept DevOps, povezane izzive in najboljše prakse, kako se z njimi soočiti.

Vsi govorijo o konceptu DevOps, a kaj ta dejansko pomeni za razvijalce in preizkuševalce? Ga poznate, pa ne veste, kako začeti z lastnimi projekti? Kakšne so njegove prednosti? Kje se skrivajo grožnje?

Srečanje bomo pričeli s teoretičnim delom.

Klemen Ručigaj, glavni podporni inženir s certifikatom DevOps v podjetju Comtrade Digital Services, bo pojasnil zgodovino koncepta DevOps, sam koncept, kakšne so razlike med pojmoma Agile in DevOps in – kar je najbolj pomembno – najpreprostejši način za njegovo vpeljavo.

Drugi del srečanja bo bolj praktičen in bo temeljil na primerih uporabe iz resničnega življenja.

Rok Intihar iz podjetja Comtrade Gaming nam bo pokazal, kako načela DevOps uporabljajo pri lastnih projektih na področju rešitev za igralniško panogo in kateri so najbolj učinkoviti triki, ki vas pripravijo na vsak nov projekt.

Srečko Janjić iz podjetja IBM nam bo pokazal, kako IBM-ovo odprtokodno orodje OpenWhisk uporabiti kot platformo za rešitve v oblaku, ki temeljijo na mikrostoritvah. Gre za pametno orodje, ki skrije kompleksnost infrastrukture in razvijalcem omogoči, da se osredotočijo na poslovno logiko, medtem ko poskrbi za podrobnosti na nižji ravni, kot so razširljivost, usklajevanje delovnih obremenitev, beleženje dogodkov, odpornost na napake in čakalne vrste sporočil. Zagotavlja bogat ekosistem gradnikov iz različnih domen (analitika, kognitivna obdelava, podatki, internet stvari itd.). Najpomembnejše pri vsem tem pa je, da je rešitev odprta ter podpira odprto skupnost uporabnikov.

Kmalu na svidenje!*

*Brezalkoholne pijače, pivo in prigrizke sponzorira podjetje Comtrade Digital Services. Tokratno srečanje ShareIT Meetup je brezplačno in bo potekalo v angleščini. Prijave so zaželjene na https://www.meetup.com/ShareIT/events/238411128/.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več