Računalništvo, telefonija
27.11.2015 13:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pridružite se nam na FinTech Hackathonu

5. in 6. decembra 2015 bo v ABC HUB-u (BTC City, Letališka 3, Ljubljana – pod Emporiumom) potekal prvi 24-urni finančno-tehnološki Hackathon v regiji Adriatik, ki ga organizira podjetje Halcom. Slovenski in tuji programerji bodo na dogodku razvijali dodatne funkcionalnosti rešitve za hitro in preprosto plačevanje položnic, Hal mBills in jo tako še nadgradili.
Pridružite se nam na FinTech Hackathonu
Pridružite se nam na FinTech Hackathonu

Imate radi dobre izzive?

Hackathon, v IT industriji poznan tudi kot »hack day«, je dogodek, ko organizator vzpostavi spodbujajoče okolje za junior in senior programerje ter podobne profile IT razvijalcev z namenom, da z intenzivnim ekipnim sodelovanjem v izredno kratkem, omejenem času (tokrat bo to 24 ur) sprogramirajo inovativno rešitev na s strani organizatorja določeno temo.

Sodelujoči na letošnjem Hackathonu se bodo posvetili aplikaciji Hal mBills ter dobili priložnost, da razvijejo novo, zanimivo in “out of the box” funkcionalnost. Hal mBills je aplikacija, ki omogoča plačevanje računov preko mobilnega telefona. Ključne lastnosti aplikacije so:

  1. Prejemanje e-računov v aplikacijo s strani izdajatelja.
  2. Plačevanje e-računov s pomočjo svoje mobilne denarnice.
  3. Vkolikor oseba nima sredstev na mobilni denarnici, se plačilo računa izvede s pomočjo »direct debit mandata« z njegovega bančnega računa.
  4. V primeru, da izdajatelj še ni pridružen sistemu Hal mBills, lahko uporabnik plača vsako položnico s pomočjo funkcije »photo pay«.


Tehnični opis API-ja
ter mnoge druge informacije lahko najdete na strani www.hackathon.si/api.

Nagrade?

Najbolj preprečljive rešitve bodo nagrajene, najboljše ekipe pa bodo imele možnost nadaljevati z razvojem svoje rešitve v sklopu Halcom Studia, v Halcomu pa tudi ne izključujejo naknadni odkup.

Kako se prijaviti?

Na dogodku bodo med seboj tekmovale ekipe z 2 do 5 člani. Prijavite se lahko že formirane ekipe, ali kot posamezniki in svojo ekipo najdete na dogodku.

Prijavnico najdete na strani www.hackathon.si/register.

Število mest je omejeno, zato se čimprej prijavite ter si zagotovite mesto. Dogajanje bo pestro, za sodelujoče pa bo poskrbljeno s hrano in pijačo, prostori za sprostitev, trening predstavitev in kratke oddihe.

Ostale podrobnosti o dogodku, urnik dogajanja in zaželjene tehnične informacije najdete na spletni strani www.hackathon.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več