Računalništvo, telefonija
05.04.2017 08:30

Deli z drugimi:

Share

Prihaja težko pričakovana posodobitev Windows 10 – Creators update

Microsoft Windows Creators Update na vrhunskem računalniku Lenovo Yoga 910
Microsoft Windows Creators Update na vrhunskem računalniku Lenovo Yoga 910

Microsoftovo glavno poslanstvo je, da vsakemu posamezniku in organizaciji omogoči, da doseže več. Del uresničevanja te misije so nenehne inovacije produktov, kot so: Windows 10, Xbox, Surface, Windows Mixed Reality in OEM naprave. Kot uporabniki danes pričakujemo več od storitev in naprav – da nas navdahnejo, si nas zapomnijo, nas zabavajo in nam pomagajo.

In sedaj Microsoft napoveduje veliko lansiranje: 11. 4. bo luč sveta ugledala najnovejša in posodobljena različica Windowsa 10: Windows 10 Creators Update, ki bo razveselila več kot 400 milijonov uporabnikov po vsem svetu, od šolarjev pa vse do večjih podjetij. Z njegovo pomočjo boste lahko brezskrbno osvobodili svojo kreativnost in uresničili svoje ideje. Ene izmed novih zmogljivosti, ki jih prinaša, so: izpopolnjena 3D izkušnja za vse ljudi, poenostavljen prenos iger, hitrejši in varnejši Microsoft Edge ter dodatne posodobitve varnosti in zasebnosti.

Kreativnost naše človeštvo spremlja že od samih začetkov in nam z inovacijami omogoča napredek na vseh področjih. Včasih pa potrebujemo malo spodbude in motivacije, da se lotimo ciljev, ki od nas zahtevajo malce več truda. Z drugimi besedami, moramo od časa do časa v sebi prebuditi kreatorja. Windows 10 je ustvarjen za vsakega izmed vas. V ta namen 11. 4. prinaša posodobljeno različico: Windows 10, the Creators Update. Le-ta odkriva številne nove zmogljivosti. Delež 3D industrije se bo do 2020 povečal za 62 %, zato si Windows prizadeva, da bi k uporabi te tehnologije spodbudil čim več ljudi. Z novo aplikacijo Paint 3D lahko enostavno ustvarite 3D predmete, enostavno spreminjate barve in teksture ter pretvarjate 2D slike v 3D umetnost.

Z Windows Creators Update lahko vsak od vas postane prenašalec iger ali samo uživa v tistih, ki se prenašajo v živo. Microsoft Edge omogoča varnejše brskanje ter zmogljivejšo baterijo. Prav tako blokira do 13 % več virusov kot Chrome, kar omogoča boljšo zaščito osebnih podatkov in drugih občutljivih vsebin pred spletnimi vdori. Prav tako ima hitrejši in zmogljivejši brskalnik, kar dovoljuje za 1,5 ure daljše predvajanje od drugih brskalnikov. Ampak to še ni vse: Creators Update predstavlja novosti tudi na področju upravljanja s tabulatorji, da boste lažje našli, urejali in odpirali zavihke brez da bi stran, na kateri se nahajate, zaprli. Sedaj lahko raziskujete in berete svoje najljubše e-knjige na Books Windows Store. Prav tako je to edini brskalnik, ki omogoča predvajanje Netflix filmov in TV oddaj v 4K Ultra HD zmogljivosti.

Varnost na najvišjem nivoju

Stranke, kot so na primer MARS, Adventist Health Systems in Australian Department of Human Service so izbrale Windows 10 zato, ker je najbolj zaščitena poslovna platforma. Podjetja, pa tudi ljudje doma, potrebujejo bolj napredno zaščito, saj poznavalci svarijo pred virusi in okuženimi sredstvi, ki postajo čedalje bolj priljubljeni načini za vdor v vaš računalnik, kar lahko resno ogroža vaše občutljive datoteke ter informacije. Oblikovalci Windows 10 so razvili visoko učinkovit varnostni sistem, ki vas bo ščitil povsod, ko boste brskali po spletnih straneh, pošiljali elektronsko pošto ali shranjevali datoteke. Svoje nastavitve varnosti lahko upravljate z enega mesta: Windows Defender Security Center. The Device Health Advisor vam posreduje informacije o vitalnih znakih vaše naprave: The Remote Lock pa vam daje možnost, da se naprava zaklene v trenutku, ko stopite stran od nje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več