Računalništvo, telefonija
02.10.2014 08:55
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja USB 3.1

Za kdaj pa se napoveduje še 10-krat hitrejši USB 4.0? Govorice namigujejo na leto 2020.
Prihaja USB 3.1
Prihaja USB 3.1

S telefona na računalnik. S tablice na telefon. Hitro, enostavno in priročno. Brez tiskanja, za sprotno popravljanje in urejanje. Shranite počitniške fotografije in podarite »moderni album« na vodnem USB ključku, ponudite udeležencem seminarja, konference ali predavanja gradivo na usnjenem USB ključku z vašim logotipom; opozorite na okolje in si omislite lesen USB nosilec podatkov. Možnosti so praktično neomejene.

Razvoj USB-ja se je začel leta 1994. Razvijati ga je začelo sedem družb – Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC, and Nortel. Cilj je bil seveda poenostaviti priključevanje zunanjih naprav na računalnike. Prvo integrirano vezje, ki je podpiralo priključek USB, je razvila ekipa podjetja Intel na čelu z indijsko-ameriškim IT-arhitektom Ajayjem Bhattom, ki je pomagal razviti še več pogosto uporabljenih računalniških tehnologij (AGP, PCI Express …). Prva različica, ki je prešla v širšo uporabo, je bila 1.1 leta 1998, s hitrostjo od 1,5 do 12 Mbit/s. Kar 40-krat hitrejšo različico – USB 2.0 – smo spoznali aprila 2000, še desetkrat hitrejši USB 3.0 pa še osem let kasneje.

Trenutno lahko USB 3.0 doseže hitrost do 625 Mb/s. Najvišja hitrost prenosa pa naj bi se v kratem še podvojila na 1250 Mb/s (podobno kot Applov standard Thunderbolt). Največja izhodna moč naj bi se z 10 povečala na 100 vatov. Tako pričakujemo USB 3.1. Za kdaj pa se napoveduje še 10-krat hitrejši USB 4.0? Govorice namigujejo na leto 2020.

Novo generacijo USB-jev je že napovedal revolucionaren reverzibilen priključek tipa C, ki odpravlja eno največjih pomanjkljivosti aktualnega standarda in je obrnljiv. Zakaj je to dobro? Sami veste, kako zelo nepraktično je USB ključ vtikati v režo na zadnji strani televizorja ali drugih težko dostopnih mestih. Dodatne težave predstavlja množica različnih tipov priključkov, ki so se razrasli kot gobe po dežju. Priključek tipa C bo standarden in se ga bo certificirano uporabljalo na združljivih napravah in bo zmogel zgoraj navedene hitrosti napovedanega USB 3.1. Dosedanji priključki (tip A, tip B, mini A, mini B, micro A in micro B) z novim C niso združljivi, je pa mogoče dobiti pretvornike. Novi priključek C je tako namenjen vsem napravam in bo nadomestil vse dosedanje, torej tako na osebnih računalnikih kakor tudi drugi zabavni elektroniki in majhnih prenosnih napravah (telefonih).

Skratka – USB ne izginja z našega obzorja, ampak se mu napoveduje svetlejša, hitrejša in še priročnejša prihodnost. Če torej USB ključek izberete za darilo, poslovno ali osebno, zagotovo ne boste zgrešili. V naši ponudbi boste našli preko 400 vrst ohišij USB, ponujamo pa vam tudi možnost izdelave ohišja po vaših željah. Vselej sledimo trendom, najnovejšim tehničnim in oblikovnim zahtevam ter inovacijam, kar pomeni, da v zasledovanju USB 3.1 ponujamo ključke USB 3.0, z ozirom na okolje pa boste pri nas našli tudi BIO linijo USB ključkov. Da o varnih, o katerih smo že podrobno pisali, vodnih, usnjenih, mini in takšnih, ki jih lahko nosimo kot nakit, niti ne govorimo. Lahko vam prihranimo čas in določeno vsebino na ključke naložimo za vas, na USB ključek lahko tudi natisnemo ali vgraviramo logotip vašega podjetja oziroma dizajn po izbiri. In nenazadnje – ključke vam lahko zapakiramo v privlačno kovinsko embalažo, da lahko takoj postanejo – darilo.

Za več informacij o USB ključkih kliknite tukaj in se obrnite na podjetje IDentiks (info@identiks.si, 0590 90 550).

Tule je ponudba na hitro, več pa na usb-kljucki.com:

  • so zelo privlačno in praktično darilo, saj na enem mestu ponujajo več funkcij. Poleg pisala in USB-ja imajo tudi možnost led lučke ali laserskega kazalnika. Pakirani v potiskani kovinski embalaži so čudovito poslovno ali osebno darilo.USB pisala
  • Standardni USB ključki – so preprosti in na voljo po zelo ugodni ceni. Obenem še vedno združujejo tako kvaliteto kot učinkovitost.
  • Mini USB ključki so ličnih različnih mini oblik in vam lahko prihranijo dodatni prostor, saj so zelo praktični za shranjevanje in prenašanje.
  • Metalni USB ključki najrazličnejših oblik nudijo gladek in visokokakovosten videz. Nanj lahko natisnete ali lasersko gravirate vaš logotip in ga uporabite kot darilo vašim poslovnim partnerjem ali sodelavcem.
  • BIO ključek, ki ga prav tako lahko naročite v različnih, zanimivih oblikah (kljukica, knjigica, kocke itd.), je narejen iz toplega lesenega materiala, ki je dandanes izjemno popularen. Je okolju prijaznejši in USB tehnologijo poveže s prijetnimi asociacijami na naravo.
  • PVC ključek – posebne oblike.Namenjeni so edinstvenim in zabavnim oblikam ter trendom, pri čemer si lahko sami zamislite obliko in videz, ki jo želite (npr. oblika vašega produkta, logotipa …).
  • USB nakit je elegantna in estetska novost za različna poslovna in osebna darila. Je privlačnega videza, zato ga lahko nosite kot nakit ali modni dodatek. Naročite ga lahko v različnih oblikah (srček, kitarica, sova, ura, ipd.) Še posebej primeren je za predstavnice nežnejšega spola.
  • Usnjen videz USB ključka je privlačnega videza, ki ga lahko prilagodite vašemu osebnemu stilu oziroma videzu. Deluje izjemno elegantno in prestižno ter je zelo primeren za poslovna darila.
  • USB kartica – lahko jo potiskate z različnimi designi in opremite z lastnimi identifikacijskimi podatki. Je preposta za shranjevanje in prenašanje, saj jo lahko npr. vseskozi nosite s sabo v denarnici. Na voljo ima velik prostor za potisk reklamnega besedila oziroma designa.
  • Aqua USB – ključek, obdan z vodno površino, s svojo inovativno obliko nudi uporabniku dodaten učinek, kot odličen promocijski pripomoček. Deluje pomirjevalno in sprošča, saj voda že od nekdaj velja za učinkovito protistresno sredstvo.
  • USB zapestnica je modna rešitev, ki vam nudi, da lahko svoj USB ključ nosite vseskozi s sabo in ga tako ne morete nikjer založiti. Narejena je iz 100 % mehkega silikona, preprosta in namenjena dolgotrajni uporabi. Možna kot navadna zapestnica ali v moderni flip obliki (da se oprime zapestja).
  • USB trak je najnovejši trend in zelo priljubljeno inovativno in praktično darilo, namenjeno šolam, podjetjem, organizacijam, ki želijo naložiti nanj svojo vsebino ali svojo predstavitev. Možne so poljubne kapacitete čipa in ovratni trak 20 ali 25 mm, različnih potiskov.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več