Računalništvo, telefonija
17.06.2016 19:37

Deli z drugimi:

Share

Programska oprema, ki izboljšuje upravljanje podatkovnih centrov

Najnovejša programska rešitev Schneider Electric za upravljanje podatkovnih centrov bolje povezuje naprave z uporabniki in omogoča nove možnosti uporabe kolokacijskih storitev.
Programska oprema, ki izboljšuje upravljanje podatkovnih centrov
Programska oprema, ki izboljšuje upravljanje podatkovnih centrov

Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, predstavlja novo različico programske opreme StruxureWare Data Center Operation, verzijo v8.0. Gre za nadgradnjo rešitve StruxureWare for Data Centers in Data Center Infrastructure Management (DCIM). Rešitev Data Center Operation v8.0 prinaša veliko novih funkcionalnosti, ki IT oddelkom v podjetjih – najpomembnejšim deležnikom vsakega podatkovnega centra, med katerimi so tudi ponudniki kolokacije – omogoča boljši vpogled v infrastrukturo centra. Rešitev podjetjem omogoča upravljanje s podatkovnim centrom z več lokacij, ob tem pa jim ponuja aktualne informacije, na podlagi katerih lahko dosegajo idealno razmerje med zahtevami za stalno dostopnost pogona ter obdobji maksimalne porabe resursov, in sicer med celotno delovno dobo podatkovnega centra.

Rešitev je nadgradila obstoječe funkcije programa StruxureWare Data Center Operation, ki služi za upravljanje podatkovnih centrov, novosti različice 8.0, pa so:

• Spletni preglednik: Uporabniku omogoča vpogled v sredstva podatkovnega centra, v vse parametre potrošnje energije in dostopne energetske kapacitete. S tem se znižujejo stroški vzdrževanja, hkrati pa upravljalcem podatkovnega centra omogoča boljše sprejemanje pravočasnih odločitev.

• Uporabniški portal: Ta funkcija razširja možnosti, ki jih Schneider Electric omogoča podjetjem ter njihovim uporabnikom. Portal omogoča trenutni pregled sredstev podatkovnega centra – vpogled v serverske sobe, omare in ostale naprave, rezervirane kapacitete, potrošnjo energije in vpogled v temperaturo vsake serverske omare.

• Načrtovanje energetske kapacitete in upravljanje tveganj: Schneider Electric je prvi in hkrati edini proizvajalec programske opreme za podatkovne centre, ki ima funkcijo načrtovanja porabe električne energije in funkcijo upravljanja tveganj ter možnost podpore za različno energetsko infrastrukturo (izmenični in enosmerni električni tok).

• Predvidevanje porabe energije: Funkcija omogoča načrtovanje energetskih kapacitet na ravni posameznih stikal ter omogoča prilagajanje kapacitete glede na avtomatske ocene obremenitve, ki so vidne iz trenutnega merjenja energije.

Rešitev StruxureWare Data Center Operation v8.0 bo dostopna junija, preko partnerske mreže družbe Schneider Electric.

Programska oprema StruxureWare for Data Centers zbira podatke o napravah v podatkovnem centru, porabi resursov in stanju pogona skozi celotno delovno dobo centra. Te informacije distribuira, integrira in upošteva na takšen način, da upravljalcem podatkovnega centra omogoča optimalno delovanje in izvrševanje vseh tehničnih in poslovnih ciljev. Od informatike do omar, sob in zgradb, rešitev StruxureWare for Data Centers, pravočasno prinaša prave informacije do uporabnikov.

Več podrobnosti o celotni liniji proizvodov za upravljanje podatkovnih centrov lahko najdete na spletni strani Schneider Electric.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več