Računalništvo, telefonija
13.11.2012 10:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kam s starimi računalniki – humanitarna akcija z imenom “Računalniki za socialno ogrožene”

V društvu Duh časa zbirajo odsluženo računalniško opremo, njihovi mojstri jo obnovijo, sestavijo v brezhibne računalnike, ki jih nato podarijo posameznikom in družinam v stiski. Projektu smo se kot generalni IT medijski sponzor pridružili tudi pri mediju Računalniške novice.
Sodelujejo tudi z mojstri iz Kiberpipe
Sodelujejo tudi z mojstri iz Kiberpipe

Pri dejavnosti Računalniki za socialno ogrožene sodeluje skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda, kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. Še težje pa gleda, koliko te opreme se zavrže v podjetjih zgolj zato, ker je mnogokrat tako najpreprosteje. Zato so se odločili vzeti stvar v svoje roke. Tako zdaj zbirajo stare računalnike in jih prenovljene podarijo ljudem v stiski. S tem poskrbijo, da so tega, danes že nepogrešljivega orodja, deležni tudi tisti, ki si računalnika sicer sploh ne morejo privoščiti.

Podjetja, ki ravno posodabljajo računalniško opremo, pozivamo, naj ne zavržejo odsluženih računalnikov in komponent. Poklonijo naj jih raje društvu Duh časa in s tem tistim, ki so v socialni stiski. Podjetja, ki bodo tako podprla njihovo dejavnost, bodo na njihovo željo tudi objavljena na spletni strani http://racunalniki.duh-casa.si/. Pripravljena pa je tudi odpisna dokumentacija, ki jo podjetja potrebujejo za prepis opreme v ta namen.

Posamezniki, ki razmišljate, kam s starim računalnikom, z odsluženim monitorjem ali drugim kosom opreme, boste s svojo podporo naredili veliko za okolje in ljudi v stiski. Zato ne odlašajte in jih pokličite na 068 154 063, oz. jim pišite na e-naslov racunalniki@duh-casa.si.

Postopek za prejem računalnika je sicer hiter in preprost, opisan pa je tukaj. Prosilec naj kontaktira društvo (e-naslov: racunalniki@duh-casa.si, tel.: 068 154 063 – dosegljiv pon. – sob. 11h – 16h) in se dogovori za prevzem, nakar v doslednem času (približno teden dni) pripravijo računalnik z vso pripadajočo opremo in naloženim operacijskim sistemom. Iskalec se zatem oglasi na dogovorjeni izpostavi, kjer je deležen najprej kratke predstavitve operacijskega sistema, nato podpiše obrazec za prevzem in s tem postane novi lastnik računalnika.

Ker je dejavnost še v povojih, imajo za zdaj predstavništva le v Ljubljani, Mariboru, na Ptuju in Obali. Projekt bo v celoti lahko zaživel šele, ko se jim bo pridružilo dovolj sodelujočih. Namen dejavnosti je namreč urediti izpostave v vseh slovenskih regijah, kjer bi njihovo delo po potrebi oskrbovalo lokalne skupnosti (posameznike, družine, vrtce, šole ipd.). K sodelovanju vabijo tudi socialne ustanove in organizacije, ki že tako ali drugače ponujajo pomoč socialno ogroženim. Tako bi še lažje poskrbeli, da računalniki končajo v rokah tistih, ki resnično potrebujejo pomoč.

Vabimo vse, ki vam je projekt zanimiv in bi pri njem lahko sodelovali, da se jim pridružite ter naredite nekaj nesebičnega za tiste, ki potrebujejo pomoč. Za sodelovanje, podporo in vse dodatne informacije jim pišite na kontaktni naslov: racunalniki@duh-casa.si ali pa jih pokličite na tel. 068 154 063.


Postani del spremembe, ki jo želiš videti v svetu.

(nismo del organizacije v video posnetku, se pa po njih zgledujemo)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DRUŠTVO DUH ČASA
Za več informacij so vam na voljo pri DRUŠTVO DUH ČASA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DRUŠTVO DUH ČASA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več