Računalništvo, telefonija
23.01.2017 11:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Projektorji, ki pašejo tudi v najmanjšo predavalnico

Projektorji, ki pašejo tudi v najmanjšo predavalnico
Projektorji, ki pašejo tudi v najmanjšo predavalnico

Vsaka organizacija, bodisi izobraževalna ali poslovna, ki da kaj nase, ima v svojih prostorih vsaj en projektor. Ti namreč v primerjavi s televizorji omogočajo precej večjo in bolj pregledno sliko, prikazani vsebini pa dajo lahko tudi povsem novo dimenzijo. Poleg tega so tudi bolj fleksibilni od televizorjev, saj jih je lažje prenašati naokoli, vedno bolje pa se razumejo tudi z drugimi pametnimi napravami.

Še ne tako dolgo nazaj so projektorji sicer veljali za nekoliko nerodne naprave, saj so potrebovali velike prostore, da so lahko prikazovali sliko. Danes ni več tako. Veliko današnjih projektorjev je namreč zmožnih prikazovati veliko sliko tudi na manjših razdaljah. Mednje spadajo tudi številni projektorji znamke Ricoh, ki velja za enega vodilnih proizvajalcev na tem področju. Njihove naprave pokrivajo številne segmente in so namenjene raznovrstni uporabi.

V njihovi ponudbi najbolj izstopajo modeli z oznako PJ WX4152. Gre namreč za izjemno kompaktne in prenosne projektorje, ki se lahko pohvalijo tudi z zelo kakovostno izdelavo. Njihova najboljša lastnost je bržkone sposobnost projiciranja slike že z majhne razdalje 11,7 centimetra od platna oziroma stene, sicer so pa odličen pripomoček za prikazovanje prezentacij, fotografij in videoposnetkov. Te projicirajo tudi na površine, ki v diagonalo merijo do dva metra in to brez motečih senc, bleščanja ali drugih popačenj. Z njimi tako lahko tudi manjše pisarne in predavalnice pretvorite v živahna prizorišča za predstavitve.

Omenjeni projektorji so prav tako zelo funkcionalni, saj se začetni zaslon pojavi že tri sekunde po vklopu naprave, namestite pa jih lahko tudi v horizontalno lego, tako da sliko projicirajo na mizo ali na tla. Modeli PJ WX4152 se ponašajo s svetilnostjo 3500 lumnov, ločljivostjo WXGA (1280 x 800 slikovnih pik) in kontrastnim razmerjem 13.000:1. Na računalnik jih lahko priklopite s kablom HDMI ali VGA, modeli z oznako N in Ni pa se lahko povežejo tudi v brezžično omrežje.

Ricoh sicer v svoji pestri paleti ponuja še številne druge projektorje, med katerimi bo zagotovo vsak našel sebi primernega. Opis modelov najdete na naslovu http://bit.ly/ricoh-RN, za podrobnejše informacije pa se lahko obrnete na podjetje Secop (http://bit.ly/secop-RN).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Secop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Secop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SECOP d.o.o. - Celovite rešitve za delo z dokumenti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Secop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več