Računalništvo, telefonija
19.09.2013 15:09

Deli z drugimi:

Share

Prva »ultrabook« delovna postaja na trgu

Novi HP ZBook prenosniki, zasloni in delovne postaje za zahtevnejše uporabnike, tudi s tehnologijo Thunderbolt.
HP ZBook 14
HP ZBook 14

HP je predstavil nabor treh novih prenosnih delovnih postaj za zahtevnejšo uporabo (HP ZBook Mobile Workstations), med njimi HP ZBook 14, prvo »ultrabook« delovno postajo na trgu, med novostmi pa je moč najti tudi dva nova HP Z računalniška zaslona in prve delovne postaje na trgu z vgrajeno tehnologijo Intel® Thunderbolt za hiter prenos podatkov.

HP Z družina izdelkov je namenjena najbolj zahtevnim uporabnikom, kjer poslovno-kritična delovna opravila zahtevajo najvišjo možno zmogljivost in zanesljivost. Tehnologija Thunderbolt, sedaj vgrajena v prenosne in namizne delovne postaje HP, omogoča hiter prenos podatkov med HP Z delovnimi postajami, zasloni in priključno opremo preko najhitrejše vsestranske vhodno-izhodne povezave na trgu.

HP Z naprave so zasnovane, testirane in certificirane za strokovno uporabo v inženirstvu, računalniško podprtem načrtovanju (angl. CAD), arhitekturi, grafičnem oblikovanju, animaciji, filmu, izobraževanju, javni upravi in zdravstvu.

Nove HP ZBook prenosne delovne postaje
HP je dopolnil svojo priznano in uveljavljeno ponudbo HP Z delovnih postaj s HP ZBook prenosniki, ki jih odlikuje tanjša in lažja zasnova. Med njimi so tudi HP ZBook 14, prva »ultrabook« delovna postaja na trgu, ter HP ZBook 15 in 17.

V HP ZBook prenosne delovne postaje so vgrajeni Intel® Haswell dvo- in štiri-jedrni procesorji 4. generacije, naslednja generacija NVIDIA in AMD grafičnih kartic, vključno z nedavno predstavljeno in zmogljivo NVIDIA grafično kartico s Kepler arhitekturo. Vse HP ZBook prenosne delovne postaje odlikuje ohišje, ki ga je moč odpreti brez orodja – za lažje nadgradnje in servisiranje.

HP ZBook 14 bo na voljo v izvedbi z zaslonom na dotik, HP ZBook 15 pa z QHD+ zaslonom z izjemno ločljivostjo 3.200 x 1.800 za najbolj zahtevne uporabnike. V HP ZBook 15 in 17 bo vgrajen Thunderbolt vhod, opcijsko pa tudi DreamColor zaslon za natančen prenos barv z zaslona do tiskalnika ali velikega zaslona.

Namizne HP Z delovne postaje s procesorji Ivy Bridge in Thunderbolt tehnologijo
V prenovljene delovne postaje HP Z420, Z620 in Z820 so vgrajeni najnovejši procesorji iz družine Intel Xeon® E5-1600v2 in E5-2600v2, znani kot Ivy Bridge, nove pomnilniške enote s 16 odstotkov višjo frekvenco delovanja in druga generacija vhodov Thunderbolt za hitrejša delovna opravila. Tehnologija Thunderbolt omogoča do 4x hitrejši prenos podatkov kot USB 3.0, njena standardizirana zasnova pa dovoljuje priključitev različnih naprav preko enega, kompaktnega Thunderbolt vhoda.

HP Z računalniški zasloni za izjemno natančnost slike

Nova HP Z27i in Z30i zaslona z IPS panelom sta namenjena zahtevnejšim uporabnikom, ki pričakujejo izjemno natančnost slike, napredne možnosti prilagajanja nastavitev in zanesljivost za poslovno-kritično uporabo.

Novi zasloni prikazujejo do 100 odstotkov barvne palete RGB, ki velja kot standard v poslovnih aplikacijah. HP Z30i prikazuje tudi 100 odstotkov barvne palete Adobe® RGB, ki se pogosto uporablja v fotografiji in digitalnem tisku.

Vanje so vgrajeni IPS paneli druge generacije in porabijo do 37 odstotkov manj energije kot primerljivi izdelki z IPS paneli prve generacije, pri čemer kakovost prikazane slike ostaja enaka. Odlikuje jih certifikat ENERGY STAR® in EPEAT® Gold. HP jih ponuja z uporabnimi in prilagodljivimi stojali ter opcijskimi stenskimi nosilci.

Dostopnost in cene:

  • Prenosne delovne postaje HP ZBook 15 in 17 so v regiji EMEA že na voljo s ceno od 1.599 EUR oz. 1.899 EUR. HP ZBook 14 bo na voljo v jeseni 2013 s ceno od 1.299 EUR.
  • Nove HP Z420, Z620 in Z820 delovne postaje bodo v regiji EMEA na voljo predvidoma v oktobru s ceno od 1.299 EUR, 1.499 EUR oz. 1.899 EUR.
  • Zaslon HP Z27i bo v regiji EMEA na voljo predvidoma v novembru s ceno od 699 EUR, zaslon HP Z30i je že na trgu s ceno od 1.299 EUR.

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847