Računalništvo, telefonija
24.04.2012 13:34

Deli z drugimi:

Share

Prvi ErgoSensor monitor na svetu

Novi Philips ErgoSensor ponuja nov nivo udobja s prilagodljivo ergonomijo
Philips ErgoSensor monitor_241P4LRYEB
Philips ErgoSensor monitor_241P4LRYEB

Philips razkril prvi ErgoSensor monitor na svetu, ki pisarniškim delavcem pomaga doseči veliko bolj zdravo telesno držo. Se spomnite kako so vam v šoli govorili, da “sedite zravnani”? Nasvet se ni izkazal za slabega! A ko pred računalniškim ekranom vsak dan preživite ure in ure, se na ohranjanje dobre drže mimogrede pozabi. Inovativni Philipsov monitor ErgoSensor je prvi inteligenten zaslon na svetu, ki vam lahko svetuje kako kar najbolje sedeti in se izogniti očesnemu naporu ter bolečemu vratu ali hrbtu, ki tako pogosto trpinčita na pisarniško mizo vezane strokovnjake.

24″ ErgoSensor monitor za dobro počutje skrbi na tri glavne načine. To počne z uporabo vgrajenega procesorja povezanega s CMOS senzorjem. Prefinjeni algoritmi za interakcijo s človeškim okoljem analizirajo slike ter na zaslonu prikažejo sporočilo. Prilagojena opozorila za optimalno udobje vključujejo razdaljo od ekrana – ErgoSensor meri razdaljo med vašimi očmi in monitorjem ter podaja predloge kako lahko popravite razdaljo na kateri sedite od ekrana, pravilna drža– ErgoSensor zaznava kot vaše glave in ponuja nasvete za izboljšanje vaše drže, če je vaš položaj dlje časa nepravilen ter predlaga odmore – ErgoSensor vas opozarja na delanje odmorov tako, da računa koliko časa ste delali pred zaslonom.

Poleg zdravega delovnega okolja, Philips ErgoSensor monitor z uporabo okolju prijazne tehnologije, skrbi tudi za zdrav planet. Tu nastopi njegova četrta funkcija: navsezadnje, če lahko monitor zazna kje oseba sedi, lahko ugotovi tudi kdaj tam ni nikogar. Tako samodejno zatemni ekran kadarkoli se uporabnik oddalji – na primer zaradi opozorila na ekranu naj si vzame odmor za kavo. Zaradi tega je monitor izjemno energetsko učinkovit. Pravzaprav lahko porabo elektrike zmanjša za do 80% le s tem, da zaznava kdaj bi moral biti ugasnjen. Za še dodatno zmanjšanje porabe – po potrebi na ničlo – lahko uporabniki preprosto pritisnejo stikalo za 0 vatov in popolnoma izklopijo napajanje z izmeničnim tokom.

ErgoSensorjev glavni namen je pomagati uporabnikom do boljše produktivnosti. Poleg tega da zaznava držo in glede nje svetuje, analizira tudi kaj se dogaja na ekranu in neprestano skrbi za ravno pravšnjo izkušnjo gledanja glede na to na kateri aplikaciji uporabnik dela. Zahvaljujoč ekskluzivni tehnologiji Philips SmartImage, ErgoSensor analizira vsebino na ekranu ter v skladu z izbranim načinom (pisarna, slike, zabava, ekonomija, itd.) prilagodi izvedbo prikazovanja.

Zaslon je zasnovan za vsesplošno maksimalno fizično udobje. Philipsov pametni ErgoBase omogoča spuščanje zaslona skoraj do višine mize, za dosego udobnega vidniega kota. Kratka razdalja okvirja ekrana od mize je popolna rešitev za ljudi, ki za delo z računalnikom nosijo bifokalna očala, trifokalna očala ali očala s progresivnimi lečami. Uporabniki pa tudi z lahkoto prilagajajo kot, da ustreza njihovi lastni višini. Podnožje ima sistem za ureditev kablov, kar zmanjša navlako, ki jo le-ti lahko sicer povzročijo ter ohranja delovno okolje urejeno in profesionalno.

Kot mnogi drugi Philipsovi monitorji, ima tudi Philips ErgoSensor certifikat TCO Edge. Ta skrajno strogi certifikat se podeljuje izdelkom, ki prekašajo standardne zahteve za oznako eko. Na primer, TCO zahteva, da izdelki uporabljajo vsaj 65% reciklirane odpadne plastike in minimalno količino škodljivih materialov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več