Računalništvo, telefonija
22.08.2014 14:08

Deli z drugimi:

Share

Računalniki Lenovo ThinkCentre še varnejši in dostopnejši

Družba Lenovo je prenovila družino poslovnih računalnikov ThinkCentre. Model ThinkCentre E63z postreže z impresivno tanko zasnovo, saj je celoten računalnik po konceptu vse-v-enem vgrajen v ohišje monitorja, medtem ko se namizni model ThinkCentre M53 lahko pohvali z enim najmanjših ohišij na trgu. Računalnik ThinkCentre M79, ki je na voljo v različnih ohišjih, predstavlja odlično razmerje med vgrajeno strojno opremo, ceno, varnostjo in možnostmi upravljanja.
Računalniki Lenovo ThinkCentre še varnejši in dostopnejši
Računalniki Lenovo ThinkCentre še varnejši in dostopnejši

Novi poslovni računalniki so opremljeni s funkcijo SmartUSB, ki upraviteljem IT v podjetjih omogoča popoln nadzor na rabo vmesnikov in naprav USB. Vgradnja hibridnih pogonov SSHD, ki prinašajo najboljše iz sveta pogonov SSD (hitrost) in diskov (kapaciteta), je zagotovilo za dobre zmogljivosti pri nalaganju in delovanju operacijskega sistema ter aplikacij. Nova generacija računalnikov ThinkCentre dosega tudi odlične rezultate na področju energijske učinkovitosti, saj vsi modeli certificirano dosegajo zahteve standardov Energy Star 6.0 ter EPEAT.

“Podjetja vseh velikosti pri svojem delu potrebujejo prilagodljive, zanesljive in varne računalnike. Nova generacija cenovno dostopnih računalnikov ThinkCentre nudi kar največjo prilagodljivost poslovnim potrebam in zagotavlja visoko produktivnost zaposlenih, hkrati pa vzdrževalcem omogoča enostaven nadzor in varovanje poslovnih podatkov,” je povedal direktor oddelka namiznih računalnikov in monitorjev v družbi Lenovo Ouyang Jun.

ThinkCentre E63z

Stilsko navdahnjen tanek računalnik E63z uporabniku poleg znatnih prihrankov prostora na delovni mizi mudi tudi vrsto poslovnih funkcij za produktivnejše delo. Lenovo je privlačno oblikovan računalnik opremil z vrsto varnostnih elementov, poleg že omenjene zaščite Smart USB namreč premore še sledilno storitev CompuTrace za primer kraje ter fizično zaščito pred krajo priznanega proizvajalca Kensington. Ti zagotavljajo, da bo 19,5-palčni širokokotni zaslon ločljivosti HD+, ki je na voljo tudi v na dotik občutljivi različici, ostal na delovni mizi. V zaslon računalnika je vgrajena še kakovostna kamera z mikrofonom ter par stereo zvočnikov. Modeli, ki jih poganjajo procesorji Intel Core i3, so opremljeni še z vmesnikom HDMI, bralnikom pomnilniških kartic ter vrati Rapid Charge USB, ki zmorejo hitro napolniti vse priklopljene naprave.

ThinkCentre M53

Računalnik M53, vgrajen v ohišje z eno najmanjših prostornin, nadaljuje tradicijo modelov M73 ter M93p, saj ga je moč namestiti tako na steno ali hrbtišče računalniškega monitorja. Poleg tega podpira vklop na daljavo, skrbniki IT v podjetjih pa bodo navdušeni nad orodjem PC Cloud Manager 3.0, s katerim lažje upravljajo z novimi delovnimi postajami. Da se notranjost kompaktnega ohišja ne segreva preveč, skrbi tehnologija Intelligent Cooling Engine (ICE) 3.0, ki optimizira tako šum ventilatorja kot zmogljivosti ob kar največji zanesljivosti delovanja.

ThinkCentre M79

Računalnike ThinkCentre M79 poganja najnovejša družina procesorjev AMD APU, ki dosegajo do 50 odstotkov boljše grafične zmogljivosti kot predhodna generacija procesorjev, sliko pa lahko pošiljajo na do tri zaslone hkrati. Za hitro delovanje sistema je zaslužen vgrajen pogon SSD ali SSHD.

Za zaščito podatkov pogled zaščite Smart USB skrbi tudi varnostni čip TPM 1.2, ki strojno kriptira vse podatke v računalniku. Novi ThinkCentre M79 je združljiv tudi z naprednim upraviteljskim standardom DASH 1.1 (Desktop and Mobile Architecture for System Hardware) 1.1, tako kot model M53 pa premore hladilno rešitev ICE 3.0, ki skrbi za tiho in zanesljivo delovanje računalnika.

Nova generacija poslovnih računalnikov ThinkCentre bo v Sloveniji naprodaj oktobra.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več