Računalništvo, telefonija
05.02.2016 11:26
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalništvo odpira vse poti

12. in 13. februarja 2016 bodo na informativnih dneh predstavljeni vsi študijski programi Fakultete za računalništvo in informatiko. Na ogled bodo raziskovalni projekti, za pogovor pa bodo na voljo predstavniki prodornih tehnoloških podjetij.
Zanimiv študij v stiku z najnovejšim tehnološkim razvojem.
Zanimiv študij v stiku z najnovejšim tehnološkim razvojem.

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani pričakujejo dijake na informativnih dneh v petek, 12. februarja, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 13. februarja, ob 10. uri. Predstavitve bodo potekale v sodobnih prostorih fakultete na Večni poti 113 v Ljubljani.

Na informativnem dnevu bodo predstavili programe in predmetnike ter druge priložnosti, ki jih odpira študij na FRI, kjer v študijskem letu 2016/2017 razpisujejo 390 rednih vpisnih mest na petih programih:

  • Računalništvo in informatika, univerzitetni študij (150),
  • Računalništvo in informatika, visokošolski strokovni študij (150),
  • Računalništvo in matematika, interdisciplinarni univerzitetni študiji (40),
  • Multimedija, interdisciplinarni univerzitetni študiji (30),
  • Upravna informatika, interdisciplinarni univerzitetni študiji (20).

Ker razvoj sodobne družbe in tehnologij sloni na računalniških znanjih, na fakulteti spodbujajo študente k sodelovanju z raziskovalnimi laboratoriji. Nekaj najbolj zanimivih in inovativnih projektov bo na ogled po uvodni predstavitvi študijev: očala za navidezno resničnost s prikazom 3D modela fakultete in virtualnim sprehodom v Google Street view, večdotična površina, računalniške igre, avtonomni roboti, analiza hoje s pametnimi telefoni in še marsikaj.

Zaposlitveni trendi kažejo, da so kadri s področja računalništva in informatike med najbolj iskanimi in zaposljivimi, povpraševanje pa še narašča. Računalniški poklici omogočajo izjemno ustvarjalno delo na vseh področjih in so enako privlačni tako za moške kot za ženske. V zaposlitevenih kotičkih v avli fakultete bodo na informativnem dnevu sodelovala prodorna tehnološka podjetja Comtrade, Cosylab, Crea, NIL in Outfit7. Predstavniki podjetij bodo predstavili karierne možnosti, ki se odpirajo diplomantom z odličnim znanjem računalništva in informatike.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več