Računalništvo, telefonija
12.05.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Razbijanje mitov: šest napačnih predstav o rabi brizgalnih tiskalnikov v poslovnih okoljih

Razbijanje mitov: šest napačnih predstav o rabi brizgalnih tiskalnikov v poslovnih okoljih
Razbijanje mitov: šest napačnih predstav o rabi brizgalnih tiskalnikov v poslovnih okoljih

Nedavna neodvisna raziskava, opravljena med več kot 2400 pisarniškimi delavci in odločevalci IT v 14 državah regije EMEA, je ugotovila, da je med zaposlenimi še vedno globoko zakoreninjenih kar šest napačnih predstav glede brizgalnih tiskalnikov. Te že dolgo ne držijo več.


Neodvisni preizkusi organizacije Buyers Laboratory LLC (BLI) so primerjali Epsonove poslovne brizgalne tiskalnike WorkForce Pro (WFP) in modele s črnili WorkForce Pro Replaceable Ink Pack System (RIPS) s konkurenčnimi laserskimi tiskalniki in kopirnimi stroji. Praktične ugotovitve kažejo na velik napredek brizgalne tehnologije, ki se želi otresti šestih splošnih napačnih predstav, in sicer:


1. MIT: “Brizgalna tehnologija je dražja od laserske”

DEJSTVO: Z brizgalno tehnologijo in uporabo dveh barvnih kartuš uporabniki dobijo do 4,5-krat več barvnih izpisov v primerjavi z laserskimi tiskalniki.

  • WFP zmorejo do dvakrat več izpisov v primerjavi s primerljivimi barvnimi laserskimi tiskalniki.
  • Modeli, opremljeni s črnili WFP Replaceable Ink Pack System (RIPS) zmorejo v barvah natisniti do 4,5-krat več strani kot barvni laserski tiskalniki in kopirni stroji.

2. MIT: “Laserski tiskalniki so bolj produktivni od brizgalne tehnologije”

DEJSTVO: Brizgalni tiskalniki prvo stran natisnejo do 3,5-krat hitreje kot laserski. Čas, potreben za vzdrževanje tiskalnika, je do dve tretjini krajši v prid brizgalnih tiskalnikov.

  • WFP tiskalniki so do 3,5-krat hitrejši pri izpisu prve strani v primerjavi z barvnimi laserskimi tiskalniki in kopirnimi stroji.
  • WFP tiskalniki so do 1,5-krat hitrejši pri izpisu povprečnih tiskalniških nalog z nekaj stranmi dokumentov v primerjavi z barvnimi laserskimi tiskalniki in kopirnimi stroji.
  • WFP tiskalniki lahko skrajšajo čas, potreben za vzdrževanje tiskalnika, do dve tretjini v primerjavi z laserskimi napravami.
  • WFP RIPS tiskalniki so do 100% bolj zanesljivi ob izpisu 40.000 dokumentov, saj za razliko od laserskih tiskalnikov in kopirnih strojev ne zahtevajo posegov uporabnika.


3. MIT: “Laserski tiskalniki nudijo višjo kakovost izpisa kot brizgalna tehnologija”

DEJSTVO: Brizgalna tehnologija ponuja profesionalno kakovost izpisa, saj natančno krmili vsako kapljico glede njene oblike in količine barve

  • Brizgalni tiskalniki s tehnologijo PrecisionCore premorejo do trikrat višjo gostoto šob v primerjavi s piezo tiskalniškimi glavami, vsaka glava tiska v ločljivosti 600 ali 720 dpi.


4. MIT: “Brizgalna tehnologija je glasna”

DEJSTVO: Brizgalni tiskalniki so do 18% tišji od laserskih

  • WFP tiskalniki so do 18% (29,42 dBA) tišji od laserskih tiskalnikov in kopirnih strojev.


5. MIT: “Brizgalna tehnologija je manj zanesljiva od laserske”

DEJSTVO: Brizgalni tiskalniki rabijo manj vzdrževalnih posegov, zato so bolj zanesljivi

  • WFP tiskalniki so pridobili BLI-jev ‘Certifikat zanesljivosti’, saj so zmogli izpisati do 75.000 dokumentov brez napak v podajanju papirja in posredovanja serviserja.

6. MIT: “ Brizgalna tehnologija ni prijazna okolju”

DEJSTVO: Brizgalna tehnologija zmanjša količino odpada ob tiskanju in porabi do 82% manj električne energije kot laserski tiskalniki

  • WFP tiskalniki ob tiskanju do 80.000 strani dokumentov ustvarijo do 95% (oziroma 77 kilogramov) manj odpadnih snovi kot laserski tiskalniki in kopirni stroji.
  • WFP tiskalniki porabijo do 82% manj električne energije kot laserski tiskalniki.


Laserski tiskalniki so bili dolgo prva izbira pisarniških okolij, a je razvoj zastal, zato so jih vmes brizgalni tiskalniki prehiteli.


“Poslovne brizgalne tiskalnike WorkForce Pro (WFP) smo predstavili pred več kot tremi leti. Ti uporabljajo našo tehnologijo PrecisionCore, ki je bila sprva razvita za zahtevna industrijska okolja. Na račun omenjene tehnologije so tudi poslovni brizgalni tiskalniki postali zelo hitri in zanesljivi ter dosegajo visoko kakovost izpisa. Primerjava s podobnimi laserskimi tiskalniki pokaže, da se ob rabi brizgalnega tiskalnika stroški prepolovijo, prav tako pa tudi škodljiv vpliv na okolje, kot ugotavljajo preizkusi BLI,” komentira Renato Vincenti, regionalni direktor poslovanja v podjetju Epson.


Vedno več podjetij odkriva prednosti brizgalnih tiskalnikov. Analitsko podjetje IDC ocenjuje, da bo področje brizgalnih tiskalnikov do leta 2020 raslo s povprečno letno stopnjo rasti 10,2%. Raba brizgalnih tiskalnikov v poslovnih okoljih se povečuje predvsem v Zahodni Evropi, kjer so ti leta 2015 pridobili 5,1 odstotka večji tržni delež na račun poslovnih laserskih tiskalnikov.

“Veliko smo vložili v svojo brizgalno tehnologijo, saj smo želeli uporabnikom ponuditi kar najboljšo kakovost izpisa in visoko produktivnost naprav. V nove proizvodne obrate smo vložili 400 milijonov evrov, samo v nadaljnji razvoj tehnologije PrecisionCore načrtujemo v naslednjih treh letih vložiti dodatnih 185 milijonov evrov,” je zaključil Vincenti.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več