Računalništvo, telefonija
15.03.2014 11:16

Deli z drugimi:

Share

Razbremenitev vašega IT-ja

Se zavedate, kaj pomeni produkcija dokumentov v vašem podjetju za vaš IT-oddelek? Je ta res optimalna za vašo opravilnost in denarnico?
Razbremenitev vašega IT-ja
Razbremenitev vašega IT-ja

Skrbniki računalniških sistemov (IT-jevci) običajno skrbijo tudi za floto naprav za produkcijo dokumentov. Govorimo o tiskalnikih, optičnih čitalnikih, fotokopirnih strojih in telefaksih. Poleg klasičnega dela, kamor štejemo vzdrževanje računalniške mreže, ERP-ja in podobnih opravil, mora IT poskrbeti še za pravilno nastavitev tiskalnikov, zastoje, tonerje, probleme zaradi nespretnosti ali neznanja uporabnikov (in še bi lahko naštevali, verjemite), kar predstavlja nepotrebno dodatno obremenitev.

Pri podjetju Tift, d. o. o., prevzamejo skrb za naprave, ki producirajo dokumente, nase. A brez skrbi, IT-skrbnik podjetja je v vsakem trenutku obveščen o vsem, kar se dogaja. Njihov cilj je torej jasen, želijo si razbremeniti IT-oddelke tam, kjer je to potrebno (torej povsod).

Kako vam lahko Tift pomaga razbremeniti IT?

Nasveti

Vedno so vam na voljo z nasveti, ki pridejo še kako prav pri menjavi strojev za produkcijo dokumentov ali pri odpiranju nove lokacije. Kaj kupiti, kaj najeti, kaj potrebujemo, kakšen bo strošek lastništva poleg samega nakupa, vse to so klasične tiskalniške uganke, ki nas lahko stanejo ogromno časa, predvsem pa denarja.

Pomembno področje svetovanja je tudi varnost podatkov, ki je zadnje čase morda celo med ključnimi, predvsem pri malce večjih podjetjih.

Ste že slišali za dodatno opcijsko programsko opremo, ki lahko v obstoječem delovnem procesu olajša in pohitri pretok dokumentov? Ste pomislili na ekološko izbiro, zeleno uporabo in odstranitev strojev? Pri vsem tem vam svetuje Tift.

Vzdrževalna pogodba

Še najbolje je, da sklenete vzdrževalno pogodbo s podjetjem Tift, s čimer si zagotovite celotno vzdrževanje in dobavo potrošnega materiala. Posledice tega so produktivno spodbudne, saj tako zmanjšate število dobaviteljev in odpravite potrebo po preverjanju cen potrošnega materiala. Še ena prednost administrativne narave pa je likvidiranje velikega števila računov – prejmete namreč le en račun konec meseca.

Zelo pomembno je tudi preventivno servisiranje, ki zmanjša zastoje na minimum. In vedno bo dovolj tonerja, saj je rezerva pri vas, še preden ga v stroju zmanjka.

Uvajanje in izobraževanje sodelavcev

Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Z izobraževanjem uporabnikov ob namestitvi in tudi kasneje se rešimo velikega števila nepotrebnih zastojev naprav. Tako lahko vaše delo poteka nemoteno, vi pa se ukvarjate s svojim poslom, ki verjetno ni tiskanje.

Programska oprema

Uredijo in namestijo vam širok nabor bogate in uporabne programske opreme, denimo programsko opremo za samodejno pobiranje stanja števcev, obveščanje o napakah, pomanjkanju tonerja itd. Morda želite imeti popoln nadzor nad količino tiskanja in uporabo strojev ali pa želite, da se poročila, ki jih morate pošiljati menedžmentu, izdelajo samodejno? Vse to je možno.

Pri podjetju Tift vedno uporabljajo univerzalne gonilnike in uporabniške vmesnike, kar olajšuje delo pri novih uporabnikih in omogoča enostavno uporabo vsem. V vse stroje je prav tako že vključena oprema, ki zagotavlja varnost podatkov na trdem disku.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več