Računalništvo, telefonija
05.11.2011 10:22

Deli z drugimi:

Share

Raziskave razkrivajo skrito ─ stroški združljivega brizgalnega potrošnega materiala drugih znamk

Nova, neodvisna raziskava je razkrila skrite stroške uporabnikov neoriginalnega brizgalnega potrošnega materiala. ─ težave pri uspešnosti, kakovosti in združljivosti. Testirano je bilo 14 znamk brizgalnih kartuš drugih podjetij iz celotne Evrope v primerjavi z originalnim potrošnim materialom (OEM) Brother, ki je naročil raziskavo. (2)
Raziskave razkrivajo skrito ─ stroški združljivega brizgalnega potrošnega materiala drugih znamk
Raziskave razkrivajo skrito ─ stroški združljivega brizgalnega potrošnega materiala drugih znamk

Vrsta testov je bila narejena za primerjavo kakovosti tiska, obstojnosti slik in splošne izkušnje uporabnika, ki so bile dosežene z novo vgrajenimi združljivi kartušami, z delovanjem Brother originalnega potrošnega materiala. (brizgalne kartuše LC1100).

Rezultati so pokazali številne težave pri kakovosti, uporabnosti in učinkovitosti združljivih kartuš drugih znamk. Prepoznanih je bilo veliko težav, ki bi potencialno uporabnikom, ki kupujejo združljiv potrošni material drugih znamk, povzročile izgubo časa in denarja.

Skriti stroški združljivih kartuš drugih znamk vključujejo:

Izguba črnila ─ določene kartuše omogočajo nizek odstotek izkoristka črnila ─ najslabši ugotovljen rezultat je le 38 %.

Prepuščanje ─ pri vseh znamkah razen ene je bilo ugotovljeno prepuščanje črnila (originalne kartuše Brother niso bile dovzetne do nikakršnega prepuščanja).

Težave z združljivostjo ─ pri nekaterih kartušah so se pojavile težave pri prepoznavanju s strani tiskalnika.

Nizka kakovost tiskanja ─ v nekaterih primerih so se na straneh pojavile črte (zaradi nizko kakovostnega črnila, ki se lepi na tiskalno glavo).

Povečana frekvenca čiščenja ─ v razponu od 7,3 do 77,3 krogov čiščenja na kartušo zaradi težav kot so črte in prepuščanje črnila (v primerjavi z Brother kartušami z 2,3 kroga). To porablja čas in črnilo.

Zmanjšana obstojnost ─ natisi s potrošnim materialom združljivih znamk se gibljejo v razponu med 4- do 47-krat manjšo svetlobno obstojnostjo kot pri originalnem potrošnem materialu (Brotherjeve brizgalne kartuše lahko pod steklom dosežejo več kot 100 let svetlobne obstojnosti.

Odstopanje zmogljivosti več kot 100 % pri nekaterih znamkah (glede na to, da je pri Brotherju variacija le 8 % in so kartuše presegle svojo potrjeno zmogljivost za več kot 90 strani)

Nepredvidljivost ─ vključno z nedelovanjem kartuše takoj ob namestitvi in velika prepuščanja.

Škoda na strojni opremi ─ črnilo združljivih znam se pogosto izsuši, kar lahko poškoduje glavo tiskalnika. Ena izmed znamk je poškodovala celo senzor za črnilo med namestitvijo.

Andrej Zalokar, Regionalni vodja razvoja pri Brother CEE, Agencija za Slovenjo in Hrvaško, komentira: “V zadnjem času so se pojavile različne združljive znamke na našem trgu. Cena njihovega potrošnega materiala je za končne uporabnike zelo mamljiva, toda skriti stroški so pred nakupom mnogokrat neznani ali spregledani. Nizka kakovost tiskanja, prepuščanje črnila in potencialna škoda na sami strojni opremi so pomembne točke za uporabnike. Dosežena zmogljivost je prav tako lahko zaskrbljujoča za tiste, ki morajo dokumente in slike shranjevati. Nobeno izmed združljivih črnil ni bilo sposobno kosati se z našo 100-letno svetlobno obstojnostjo pri tisku fotografij2.

Raziskavo lahko prenesete iz:

– CharisCo Printer Labs Report

– Allion Japan Inc Laboratory Report:


1
Raziskava je bila izvedena v specialističnih laboratorijih na Japonskem in v Veliki Britaniji. Testiranje je bilo izvedeno v podjetju CharisCo Printer Labs v Veliki Britaniji od marca do decembra 2010 in v laboratoriju Allion Japan Inc. od marca do junija 2010. Originalna Brotherjeva brizgalna kartuša LC1100 je bila testirana v primerjavi s 14 združljivimi znamkami novo vgrajenih brizgalnih kartuš.


2
Brother črnila so na papirju Brother BP71 prekosila vse kombinacije črnilo/papir združljivih znamk. Pri točki 100 led pod steklom Brother originalni potrošni material ni zbledel več kot za 6 %, med tem ko je črnilo/papir združljivih znamk zbledel če po 6,7 letih (30 % izguba barve). Le ena izmed združljivih znamk je dosegla nekaj manj kot 30 % (29,7 %) povprečne izgube optične gostote treh primarnih barv (cijan, magenta in rumena) po 100-letni izpostavljenosti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več