Računalništvo, telefonija
30.04.2014 10:38
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Raziskovalna družba ABI Research je D-Link razglasila za globalnega vodjo v brezžični AC-tehnologije

Podjetje D-Link je bilo v tretjem trimesečju leta 2013. vodilno v globalni prodaji uporabniške opreme WiFi, brezžičnih usmerjevalnikov AC, kot poroča študija 'Wi-Fi Equipment‘, ki jo je objavila raziskovalna družba ABI Research.
Usmerjevalniki D-Link 11ac so se  z 12,7-odstotnim tržnim deležem povzpeli na prvo mesto.
Usmerjevalniki D-Link 11ac so se z 12,7-odstotnim tržnim deležem povzpeli na prvo mesto.

Študija je, na podlagi podatkov in predvidevanj o trimesečni prodaji, pokazala, da je podjetje D-Link lansko leto, v tretjem trimesečju, imelo 12,7 odstotkov globalnega tržnega deleža.

Študija raziskovalne družbe ABI Research zajema različne dobavitelje na svetovnem trgu opreme LAN (WAN) za zasebne uporabnike in podjetja. Svetovni trg uporabniške opreme WiFi, vključno s prodajo dostopnih točk, usmerjevalnikov in prehodov (gateway), je leta 2013 dosegel več kot 139,1 milijona.

Brezžične N-naprave še naprej zavzemajo največji tržni del prodaje uporabniških naprav WiFi v lanskem letu. Vendar analitiki raziskovalne družbe ABI Research predvidevajo, da se bo to število verjetno manjšalo, in pričakujejo, da bodo brezžične AC-naprave predstavljale skoraj polovico (45 odstotkov) prodaje do konca leta 2014, v skladu z rastjo sprejemanja brezžičnih AC-naprav.

»Raziskava družbe ABI Research predstavlja ogromno priznanje za trud, ki ga je podjetje D-Link vložilo v komuniciranje in omogočanje prednosti brezžične AC-tehnologije,« je izjavil Tvrtko Ljubić, regionalni menedžer D-Link Adria.

»Brezžična AC-tehnologija je veliko zmogljivejša od brezžične N-tehnologije glede prilagajanja zahtevam sodobnih uporabnikov za brezžično povezavo, ki omogoča hitro in neopazno uporabo multimedijskih vsebin, igranje omrežnih igric, deskanje po spletu in še veliko več. Lani je D-Link svetu predstavil najnaprednejši in celovit spekter brezžičnih usmerjevalnikov AC Cloud. Ohranitev vodilnega tržnega deleža pri hišnih brezžičnih usmerjevalnikih AC v tretjem trimesečju leta 2013 nas še bolj motivira pri oblikovanju ponudbe rešitev, ki ustrezajo vsakemu scenariju in cenovnemu rangu.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901