Računalništvo, telefonija
03.12.2011 08:09

Deli z drugimi:

Share

Recesija spobuja prenovo IS

Podjetje SAOP je bilo v letu 2011 recesiji navkljub zelo uspešno pri prodaji ERP rešitve SAOP iCenter. Tako uspešna prodaja je dokaz, da se slovenske Slovenske organizacije zavedajo, kako pomembna je kvalitetna informacijska podpora za nižanje stroškov.
SAOP je v letu 2011 še povečal svoj tržni delež
SAOP je v letu 2011 še povečal svoj tržni delež

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v letošnjem letu za ERP informacijski sistem iCenter pridobilo preko sto novih strank in izvedlo številne nadgradnje pri obstoječih strankah.

Uspešna prodaja in dokončanje vrste projektov, zastavljenih že v letu 2010 dokazujeta, da slovenska podjetja in javne ustanove, ne glede na krizo, verjamejo, da dvig produktivnosti in stroškovno učinkovitost lahko dosežejo z informatizacijo poslovanja.

»V našem podjetju se zavedamo, kako pomemben je za podjetja dvig kakovosti poslovanja, zlasti v težkih gospodarskih razmerah, zato stalno vlagamo v razvoj naših rešitev in storitev. Da je naša usmerjenost pravilna, nam dokazujejo uspešna prodaja in implementacije poslovnega informacijskega sistema iCenter, ki smo jih izvedli letos,« je dejal Sandi Boršo, direktor trženja in prodaje v SAOP d. o. o.

Informacijske sisteme prenavlja tudi javni sektor

SAOP je v letu 2011 še povečal svoj tržni delež med ustanovami javnega sektorja, ki je v letu 2010 znašal 53 odstotkov.

iCenter so namreč uvedli v večjem številu ljubljanskih vrtcev, v osnovnih šolah občine Brežice ter družbi Borzen, ki se ukvarja z organizacijo slovenskega energetskega trga.

Medtem ko so v novogoriškem zdravstvenem domu nadgradili že obstoječ sistem, so v Idriji uvedli sistem naročanja, v Zdravstvenem domu Koroška pa celotno rešitev iCenter.

»Za javne ustanove predstavlja prednost zagotovo celovitost naše ponudbe, saj z uvedbo iCentra lahko znižajo skupne stroške za informacijski sistem tudi do 30 odstotkov,« je poudaril Boršo.

Ugledna podjetja vlagajo v informatiko

Čeprav se gospodarstvo sooča z razmerami, ki v veliki meri vplivajo na krčenje stroškov v informatiko, so se za SAOP-ove rešitve iCenter odločili v več uglednih proizvodnih in trgovskih podjetjih kot so GO-ST, JERNEJ d. o. o., Bona J, v maloprodajnih enotah Postojnskih mesnin, podjetjih E-STIL, Slowatch in Datapan ter podjetju SIEVA, ki se ukvarja z razvojem in trženjem.

Nekatere obstoječe stranke, kot sta OBNOVA in TOP DOM, so se odločile za nadgradnje obstoječega sistema. Med zadnjimi uspešnimi partnerstvi je sklenitev pogodbe za uvedbo iCentra v podjetju Cetis.

Zagotovo je tako uspešna prodaja dokaz, da se organizacije v Sloveniji zavedajo, kako pomemben prispevek k učinkovitemu poslovanju predstavlja dobra informacijska podpora in, da je vložek v kakovosten poslovno-informacijski sistem nuja tudi v še tako težkih gospodarskih razmerah, saj predstavlja strateško naložbo za učinkovito poslovanje in prodajo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več