Računalništvo, telefonija
15.12.2011 12:40

Deli z drugimi:

Share

Renderiranje na daljavo s pomočjo superračunalnika

Od avgusta 2011 Arctur nudi novo storitev upodabljanja (renderiranja) na daljavo s pomočjo superračunalnika. Hitro računalniško renderiranje posnetkov lahko uporabimo tako za pripravo samostojnih fotorealističnih slik ali pa 3D animacij.
Renderiranje na daljavo s pomočjo superračunalnika
Renderiranje na daljavo s pomočjo superračunalnika

Za doseganje običajne visoke kakovosti video posnetkov zadošča za vsako sekundo animacije zavrteti po 25 zaporednih slik. Tako že dobimo dovolj gladek potek, ko človeško oko ne opazi nadležnega utripanja ob prehodu med posameznimi sličicami. Ker so posamezne slike v animaciji medsebojno neodvisne, jih z računalnikom ni nujno treba obdelati zaporedno, ampak jih lahko pripravimo hkrati. Pri tem pa lahko s porazdelitvijo opravil v superračunalniškem okolju zelo pohitrimo želeno delo.

Storitev je za uporabnika hitro izvedljiva, saj se mu prilagodimo z uporabo njemu že poznanih programov. S tem se izognemo nezaželenemu pretvarjanju med različnimi formati datotek. Pri oblikovalcih najbolj priljubljeni komercialni programi (kot sta recimo 3ds Max ali Maya) znajo dobro izkoristiti zmogljivosti HPC okolja. Za doseganje kakovostnih rezultatov pa je vse bolj pogosta uporaba odprtokodnih programov (kot je na primer Blender). Tudi z njimi lahko zelo učinkovito pridemo do všečnih rezultatov, ki vedno bolj sooblikujejo današnjo podobo komunikacijskih spletov.

Možnosti so za uporabnika praktično neomejene. Poleg že poznanih Arcturjevih oblikovalskih storitev in priprave celostne grafične podobe je sedaj na voljo tudi izdelava animiranih predstavitev za spletne portale, televizijskih oglasnih sporočil ali predstavitev novih izdelkov in storitev za sejemske prireditve ali konference. Posebej zanimivo področje animacij je ‘obogatena resničnost’ (ang. augmented reality), kjer lahko v posnetku v živo prikazujemo pripravljeno animacijo. Podobno tudi pri sodobni filmski produkciji brez računalniške podpore seveda ne gre. Filmski studii si s 3D obdelavo danes pomagajo tudi v igranih filmih tako ta ni več samo v domeni risank.

Vabimo ustvarjalce, oblikovalce in vse druge zainteresirane gospodarstvenike in znanstvenike, da se pridružijo naši mreži partnerjev in sami preizkusijo našo novo in cenovno zelo ugodno storitev.


Za več informacij obiščite hpc.arctur.si ali pišite na hpc@arctur.si in stopite v stik z nami.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARCTUR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ARCTUR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Podjetje Arctur

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARCTUR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več