12.12.2011 19:22

Prenosnik leta 2011 je ASUS ZENBOOK UX21

Angleška računalniška revija CNET je podelila nagrade za najboljše prenosne računalnike. V letošnjem letu je na police trgovin prišlo ogromno novih prenosnikov, tudi takšnih, ki napovedujejo obdobje izjemno tankih in lahkih računalnikov, ki pa kljub svoji majhnosti ne želijo skopariti z zmogljivostmi. V močni konkurenci je prestižni naslov prenosnika leta romal v roke modela ASUS ZENBOOK UX21.

Kot so zapisali v uredništvu revije CNET, je ultratanki ASUS ZENBOOK UX21 najboljši med novinci, ki stavijo na tanko eleganco in visoke zmogljivosti. Najdebelejši del ohišja je tako debel vsega 17 mm, na najtanjšem delu pa mu meter nameri vsega 3 mm. Vgrajen procesor Intel Core i5 zadnje generacije ob pomoči 4 GB delovnega pomnilnika skrbi, da so vse zadane naloge opravljene hitro in učinkovito.

Odlika ASUS ZENBOOKa UX21 je tudi izjemna energijska varčnost. Prenosnik lahko v stanju pripravljenosti ostane dva tedna. Funkcija hitrega vklopa pa prenosnik iz stanja pripravljenosti obudi v vsega dveh sekundah.

Dodatno je ASUS v prenosnik vgradil tehnologijo USB Charger+, ki naprave, priklopljene na prenosnik, napolni bistveno hitreje od tekmecev. Izjemna tankost prenosnika je bila izziv tudi za inženirje, ki so hladilno rešitev zasnovali kot tanke bakrene lističe v obliki črke V ter jim omogočili boljši pretok zraka in hlajenje prenosnika. Ko kapaciteta baterija pade pod 5 odstotkov, ASUS ZENBOOK samodejno shrani uporabnikovo delo in prepreči izgubo podatkov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Srebrni partner