Računalništvo, telefonija
21.03.2017 10:00

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarne in hitre poslovne večopravilne naprave A3

Revolucionarne in hitre poslovne večopravilne naprave A3
Revolucionarne in hitre poslovne večopravilne naprave A3

Nova generacija super hitrih in ekološko učinkovitih poslovnih tiskalnikov sliši na ime Epson WorkForce Enterprise. Ti ultra hitri barvni tiskalniki in večopravilne naprave so namenjeni poslovnim oddelkom podjetij, saj zmorejo natisniti do 100 strani na minuto ob obojestranskem izpisu dokumentov. So hkrati zelo energijsko varčni in prijazni do okolja, porabijo pa tudi manj potrošnega materiala od primerljivih laserskih tiskalnikov ter kopirnih strojev. Najbolj zmogljivi različici WorkForce Enterprise WF-C20590 družbo dela še model WF-C17590, ki zmore v minuti obojestransko natisniti do 75 strani dokumentov. Oba tiskalnika sta namenjena poslovnim okoljem z visokimi mesečnimi obremenitvami tiskanja.

Epson je z vrsto lastnih tehnoloških inovacij še dodatno izboljšal kakovost izpisa dokumentov. Med nove inovacije sodijo tiskalniška glava, ki se zna samodejno nastaviti in odpraviti neželene črnilne črte ter nov elektrostatični pas, ki skrbi za njeno natančno gibanje in omogoča doseganje kakovostnega izpisa ob visokih hitrostih tiskanja. Nove tehnologije so hkrati tudi bistveno prijaznejše do okolja, saj porabijo kar do 96 % manj energije kot primerljivo zmogljivi laserski tiskalniki in ne zahtevajo namenske napajalne rešitve.

Darren Phelps, vodja oddelka poslovnega tiskanja v Epson Europe, je povedal: “Tiskalniki Epson WorkForce Enterprise so bistveno prijaznejši do okolja, saj pri tiskanju porabijo bistveno manj energije in manj potrošnega materiala, hkrati pa dokumente visoke kakovosti natisnejo neverjetno hitro. Obenem imajo vgrajenih manj sestavnih delov kot primerljive laserske večopravilne naprave, zato jamčimo, da bodo naše naprave tudi bolj zanesljive in bodo poslovnim okoljem zagotavljale večjo razpoložljivost.”

“Že ko smo modele WorkForce Enterprise preizkušali v laboratoriju, smo vedeli, da gre za posebne naprave. Navdušenje nad njimi so pokazali tudi številni evropski trgovci, ki so potrdili, da gre za res velik preskok na področju tiskanja. Tiskalnike smo prodajalcem že predstavili v več evropskih mestih, vključno s Prago, Lillom, Atenami, Helsinki, Zagrebom, Ljubljano in številnimi drugimi. Epson si namreč prizadeva izdelati kar najboljši možni tiskalnik,” je še dodal Phelps.

Kljub izjemni energijski varčnosti so novi tiskalniki zelo zmogljivi. Epson pa je za zagotavljanje visoke kakovosti izpisa uporabil tehnologijo, sorodno industrijskim tiskalniškim rešitvam. Nova zasnova linije brizgalnih šob je široka vsega 43 mm in vsebuje približno 33.500 šob. Obenem ima vgrajeno tehnologijo, ki zazna morebitne neuspele brizge in tehnologijo za prilagajanje velikosti kapljic, s katerima odpravlja neželene črte in druge pomanjkljivosti ob tisku izredno visoke hitrosti. Kompaktna, a robustna zasnova poleg hitrosti delovanja zagotavlja tudi visoko zanesljivost delovanja, zato so novi tiskalniki idealni za rabo v poslovnih okoljih, ki si nedelovanja tiskalnikov ne morejo privoščiti. Gre za popolno simbiozo zmogljivosti in učinkovitosti.

Med dodatno opremo je podjetjem na voljo tudi finišer WorkFlow Enterprise Finisher, ki omogoča samodejno zaključevanje dokumentov s kapaciteto za do 5350 listov in opcijskimi dodatnim podajalnikom, 4000-listnim spenjalnikom ter zlagalnikom dokumentov, ki še izboljšajo učinkovitost ravnanja z dokumenti in zaposlenim prihranijo ogromno truda in časa. Vsi novi tiskalniki so združljivi tudi z vrsto rešitev, ki tiskanje in skeniranje podaljšajo v svet mobilnih naprav in bližnjih brezstičnih rešitev NFC. Produktivnost zaposlenih v poslovnih okoljih dodatno povečujejo orodja in programska oprema, kot so Email Print for Enterprise, Epson Print Admin ter Document Capture Pro, ki napravam še nadgradijo funkcionalnosti tiskanja in skeniranja dokumentov.

Tiskalnik WF-C20590 bo na voljo junija 2017.

Ključne lastnosti:

  • Na voljo bo v različicah s hitrostjo tiskanja 75 in 100 strani na minuto
  • Hitro skeniranje (enostransko / dvostransko): 60 / 110 strani na minuto
  • Nizka poraba energije – 320W (najnižja možna poraba znaša le 180W)
  • Privzeta ločljivost tiskanja je 600 x 1200dpi – visoka ločljivost tiskanja pa 600 x 2400dpi
  • Tiskanje v barvah do velikosti SRA3 (z uporabo večnamenskega pladnja)
  • Združljiv z Epson Open Platform
  • Kartuše z visoko vsebnostjo črnila: črni = 2x 50.000 izpisov, barvne = 50.000 izpisov
  • Pigmentna črnila DuraBrite
  • 9-palčni barvni in na dotik občutljiv zaslon
  • Kapaciteta za 5350 listov (80-gramskih), opcijski dodatni podajalnik papirja
  • 4000-listni finišer in enota za zlaganje in spenjanje
  • Tehnologija Nozzle Verification Technology preverja natančnost brizga šob in skrbi za kakovost izpisa
  • Elektrostatični transportni pas zagotavlja, da tiskalnik vedno tiska na papir v povsem ravnem položaju
  • Združljivost s tiskalniškimi jeziki PDL (PCL 5/6, PostScript 3, PDF) ter ESC/P-Raster

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več