Računalništvo, telefonija
26.04.2017 14:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni varnostni sistem za preprečevanje izliva vode za vaš dom

Revolucionarni varnostni sistem za preprečevanje izliva vode za vaš dom
Revolucionarni varnostni sistem za preprečevanje izliva vode za vaš dom

GROHE Sense in GROHE Sense Guard sta najnovejši inteligentni rešitvi družbe GROHE za pametni dom. Pametni vodni senzor GROHE Sense spremlja vlažnost, zaznava uhajanja in v primeru težav takoj obvesti lastnika, medtem ko je GROHE Sense Guard nameščen v glavni vodovodni cevi in lahko izklopi dovod vode v primeru puščajoče cevi. Oba uporabljata inovativno pametno tehnologijo, ki omogoča spremljanje in upravljanje s pomočjo nove aplikacije GROHE ONDUS.

Preprečevanje škode zaradi vode

GROHE Sense in GROHE Sense Guard sta zasnovana, da bi odpravila težave, povezane s škodo, ki jo v gospodinjstvih povzroča voda in ki, kot je pokazala raziskava družbe GROHE, predstavlja podcenjeno tveganje. Polovica gospodinjstev v Evropi je utrpela škodo zaradi vode vsaj enkrat – to pa je veliko več, kot so udeleženci pričakovali. Poročilo nemškega zavarovalnega združenja je predhodno pokazalo, da bi bilo mogoče preprečiti 93 % primerov. Družba GROHE si vedno prizadeva, da stranke uživajo v izkušnji vode, razvijanje inteligentnih naprav za spremljanje in preprečevanje nastanka škod zaradi vode pa je bil samoumeven naslednji korak pri inovaciji izdelkov.

Inovativni izdelki za pametnejšo prihodnost

GROHE Sense je pametni vodni senzor. Preprosto se namesti na tla, saj tako zaznava poplavo, spremlja pa tudi temperaturo in vlažnost prostora. Več naprav, postavljenih v različnih prostorih v domu, se lahko uporabi za takojšnje obveščanje lastnika o kakršnih koli težavah, kar mu omogoča pravočasno odzivanje.

GROHE Sense Guard je pametni krmilnik vode, ki zaznava tveganje zmrzali, mikrouhajanja in prelome cevi. Krmilnik, ki ga je strokovni monter namestil v glavno vodovodno cev, se lahko uporablja za samodejni izklop dovoda vode v primeru puščajoče cevi. Tudi odprta pipa ne bo več ostala neopažena!

Inovativni varnostni sistem za vodo temelji na industrijsko standardizirani brezžični tehnologiji LAN, ki ga krmili aplikacija GROHE ONDUS – osrednji del sistema GROHE Sense. Zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti vode, ki sistemoma GROHE Sense in GROHE Sense Guard omogoča nenehno spremljanje in upravljanje – kjer koli in kadar koli. Uporabniki prejmejo obvestilo, ko se pojavijo težave, povezane z vodo, kar jim omogoča izklop dovoda vode s pomočjo aplikacije in sistema GROHE Sense Guard, in tako preprečijo večjo škodo. Poleg tega pa ima aplikacija funkcijo, ki omogoča spremljanje porabe vode v gospodinjstvu.

Bodite brez skrbi

»Prizadevamo si biti vir uživanja. Škode na glavni vodovodni cevi so najpogostejša vrsta škode v domu. Ko pride do škode zaradi vode, želite, da je težava odpravljena takoj, vendar lahko traja tedne, če ne mesece, preden je popravilo opravljeno. Zato je preventiva boljša kot kurativa. In zato smo razvili varnostni sistem za vodo GROHE Sense: uživajte dan – bodite brez skrbi, saj bosta GROHE Sense in Sense Guard poskrbela za vaš dom«, je dejal Michael Rauterkus, generalni direktor družbe GROHE AG.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več