Računalništvo, telefonija
13.11.2015 18:44

Deli z drugimi:

Share

RFID optimizacija vinogradniškega dela

Tudi vinogradniki optimizirajo svojo dejavnost. V Argentini so za štetje količine pobranega grozdja na posameznega delavca uvedli RFID tehnologijo.
Vinogradniki iz Bodega Norton so dokazali, da lahko inovativna uporaba RFID tehnologije prinese dobre rezultate.
Vinogradniki iz Bodega Norton so dokazali, da lahko inovativna uporaba RFID tehnologije prinese dobre rezultate.

V vinogradništvu Bodega Norton iz Argentine so za optimizacijo merjenja količine opravljenega dela uvedli sistem, ki uporablja NFC telefon in RFID oznake. Običajna praksa je namreč pred uvedbo novega sistema predvidevala na tisoče barvnih oznak, ki so pomenile količino nabranega grozdja ter izgubo enega celega dne v tednu, ko so ocenjevali količino nabranega grozdja ter računali višino plačila za posameznega nabiralca.

RFID je prinesel optimizacijo procesa
Z novim RFID sistemom so tako dobesedno pridobili en dan v tednu. Vsak nabiralec je sedaj opremljen s pametno kartico, vsak zbirni zabojnik je označen z RFID oznako, vsak vodja pa ima pri sebi NFC telefon. Ko nabiralec prinese poln zabojnik je ta avtomatsko prištet k izvedenemu delu nabiralca ter tudi k vodji, ki je uredil nabiranje.

Rezultat zadovolji obe strani
Ker se vinogradniki zavedajo, da je dobro vino tudi plod ustreznega nabiranja grozdja, želijo imeti zaposlene strokovne nabiralce. Ti so zaradi novega in bolj učinkovitega sistema bolje plačani, s čimer si tudi vinogradnik zagotovi renome dobrega delodajalca, kar mu pomaga pri pridobivanju najboljših nabiralcev grozdja. RFID rešitev je v tem primeru zares pripeljala do vidnih in predvsem merljivih rezultatov.


Poglejte oblike RFID oznak, ki lahko z inovativnim razmišljanjem tudi vam pomagajo pri optimizaciji procesov.

Za dodatne informacije in povpraševanja se obrnite na info@identiks.si. Sledite nam na Facebooku, Twitterju, LinkedInu in Youtubeu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več