Računalništvo, telefonija
01.06.2017 16:00

Deli z drugimi:

Share

RFID rešitev v družinskem centru Mala ulica

Z RFID čitalci so v igralnici Mala Ulica omogočili enostaven dostop za starše in otroke ter pregleden sistem prisotnosti za vodje tega otroškega družabnega centra.
Z RFID čitalci so v igralnici Mala Ulica omogočili enostaven dostop za starše in otroke ter pregleden sistem prisotnosti za vodje tega otroškega družabnega centra.

Preberite kako so z RFID čitalci v igralnici Mala Ulica omogočili enostaven dostop za starše in otroke ter pregleden sistem prisotnosti za vodje tega otroškega družabnega centra.

Mala ulica je kavarnica za starše in igralnica za otroke. S premišljeno RFID rešitvijo so sedaj omogočili prost in enostaven vstop in izstop za svoje člane – tiste, ki so se odločili za plačilo članarine za obdoje enega leta ter se s tem vpisali tudi v bazo rednih uporabnikov prostorov Male ulice.

Več vhodov, več čitalcev
Ker ima prostor za druženje Mala ulica več vhodov, so na vsak posamezen vhod namestili RFID čitalce, ki omogočajo branje in prepoznavanje članskih kartic. RFID HF (high-frequency RFID) tehnologija namreč omogoča brezstično identifikacijo preko čipa v kartici in s tem tudi beleženje podatkov o vstopu in izstopu člana.

Vsak starš za svoje otroke prejme personalizirano dostopno kartico, ki beleži njegove prihode in odhode, obenem pa sistem en mesec pred potekom članstva ustvari tudi opomnik, na podlagi katerega starši prejmejo sporočilo o poteku članstva in informacije o načinu podaljšanja.

Na strani ustanoviteljev Male ulice
Uporabniški vmesnik, ki so ga v podjetju Identiks pripravili za Malo ulico temelji na spletnih tehnologijah, tako da vsi postopki preprosto potekajo v oblaku. To pomeni, da ne potrebujejo nobene dodatne strojne opreme, kar naredi rešitev ustrezno tako s stroškovnega, kot tudi implementacijskega vidika. Ob prijavi novega članstva se podatki o članih (otrocih, starših in morebitnih drugih spremljevalcih) vpišejo v sistem, obenem pa se na strani sistema določijo tudi pravice. V tem trenutku je dostop v prostore brez nadzora (torej samodejno z uporabo članske RFID kartice) omogočen med 8h in 19h uro.

Tudi vas zanima podobna rešitev? Obrnite se na družinsko podjetje Identiks, ki je specializirano za urejanje dostopa in personalizirane RFID rešitve (info@identiks.si).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več