Računalništvo, telefonija
04.12.2013 10:30

Deli z drugimi:

Share

Robustni zasebni oblak za majhna podjetja in najpristopnejši strežnik NAS za domače uporabnike

Synology DiskStation DS-214+
Synology DiskStation DS-214+

Synology Inc. je predstavil DiskStation DS-214+ in DS-214se, strežnika NAS z dvema režama za diske, ki ju poganja nagrajeni operacijski sistem DiskStation Manager (DSM). DS-214+ zagotavlja visoko zmogljivost in poln nabor poslovnih rešitev, ki omogoča malim in srednje velikim podjetjem centralizacijo varnostnega kopiranja in učinkovitega deljenja dokumentov. DS-214se je cenovno ugoden strežnik NAS, ki omogoča tudi manj izkušenim uporabnikom preprosto raziskati neskončne zmožnosti strežnikov NAS Synology.

»Synology predstavlja DiskStation DS-214+ in DS-214 z namenom ponuditi ogromne priložnosti poslovnim in domačim uporabnikom,« je dejal Darren Lin, Produktni vodja v podjetju Synology. DS-214+, ki ga poganja 1,33 GHz dvojedrni procesor, je hitrejši od svojega predhodnika za 89%. S hitrostmi branja 208 MB/sek in zapisovanja 153 MB/sek ter funkcijo Link Aggregation omogoča večjo produktivnost uporabnikov.

Z 1 GB RAM-a,kar je dvakrat več kot pri predhodniku, in vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, DS-214+ izdatno povečuje večopravilne zmogljivosti. Za poenostavitev nameščanja diskov in zagotavljanje zanesljivosti sistema, omogoča DS214+ »hot-swap« – pretikanje med delovanjem in namestitev diskov brez uporabe izvijača s sprednje strani naprave, kot tudi dva gigabitna Ethernet mrežna vhoda s podporo za nadomestni način delovanja (failover). Še več, za hitrejši prenos podatkov ima dva USB 3.0 vhoda in en eSATA vhod za možnost priključka zunanje enote za hrambo.

DS-214se je poseben model iz družine Synology DiskStation, ki ima najnižjo nabavno ceno med vsemi in je dostopen za praktično vse uporabnike. Vendar DS-214 ni prav nič podhranjen, prinaša hitrosti branja 102MB/sek in ponuja obilico multi-medijskih aplikacij. Omogoča uporabo programa Web Assistant in preprostega vmesnika za namestitev in upravljanje na bolj intuitiven in preprost način. Je zelo energetsko varčen, saj porabi le 3.59 Watta v stanju mirovanja in ne več kot 19,14 W v polnem delovanju.

Tako DS-214+ kot DS-214se poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitiven operacijski sistem, ki zagotavlja cel nabor programov za večjo produktivnost pri delu in ponuja povsem nov nivo multi-medijske izkušnje. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013, kjer je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, splošnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.

Za več informacij poglejte: http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

DS214+: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214%2B

DS214se: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214se


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več