Računalništvo, telefonija
11.06.2015 10:19

Deli z drugimi:

Share

S pametnim optimiziranjem hlajenja do nižjih stroškov opreme

Novi Schneiderjev modul programske opreme StruxureWare™ for Data Centers znižuje stroške hlajenja podatkovnih centrov in temperaturna tveganja.
S pametnim optimiziranjem hlajenja do nižjih stroškov opreme
S pametnim optimiziranjem hlajenja do nižjih stroškov opreme

Družba Schneider Electric, globalni strokovnjak v tehnologiji upravljanja z energijo, je predstavila nov programski modul – Data Center Operation: Coolong Optimize. Gre za nadgradnjo sistema DCIM (Data Center Infrastructure Management) StruxureWare for Data Centers. Novi modul omogoča pametno upravljanje z obstoječim sistemom za hlajenje podatkovnih centrov. Na ta način sistem prispeva k znatnim prihrankom energije ter zmanjšuje tveganja, ki lahko nastanejo v hladilnih sistemih.

»Večina sistemov za hlajenje podatkovnih centrov je narejena tako, da sprva hladi naprave, ki se najbolj segrevajo, in sicer z dovajanjem večjih količin hladnega zraka. S takšnim načinom hlajenja se izgubi veliko energije. Celotni sistem se podhlajuje zaradi približevanja predpisom o zmogljivostih hlajenja, ki jih zahteva oblika opreme v podatkovnih centrih,« pojasnjuje Soeren Brogaard Jensen, podpredsednik programske opreme in upravljanja storitev v podjetju Schneider Electric. »Vzdrževalci podatkovnih centrov, v katerih je hlajenje urejeno na opisan način, ne morejo zmanjšati moči hladilnega sistema brez tveganja samodejnega izklopa podatkovnega centra zaradi pregrevanja opreme. Nimajo namreč dovolj podatkov, da bi to lahko storili varno,« še dodaja.

Rešitev Data Center Operation: Cooling Optimize, upravljalcem podatkovnih centrov omogoča boljše razumevanje gibanja zraka po prostoru. Programska oprema zazna vse vire toplote, prav tako pa prikazuje vse elemente, ki vplivajo na hlajenje. Rešitev je programirana po načelu sklenjene zanke. To pomeni, da se sproti izpopolnjujeizpolnjujejo vsake aktivnosti ali spremembe, ki se zgodijo v prostoru, kot na primer: prilagajanje temperature v prostoru, dodajanje ali umikanje opreme in spremembe v zahtevnosti IT del. Na ta način lahko programska oprema neprestano nadzira sestavo zraka in optimalno hladi podatkovni center.

Cooling Optimize omogoča natančno predvidenje situacij kot so na primer: morebitno pregrevanje naprav, pojav kritičnih točk in težave z zmogljivostmi. Nenehna analiza opreme v podatkovnem centru omogoča načrtovanje prihodnjih zmogljivosti. Tako se lahko odpravi morebitne težave s hladilnim sistemom. Rešitev Data Center Operation: Cooling Optimize deluje avtomatsko na vse spremembe v prostoru podatkovnega centra in na ta način zmanjšuje pojave kritičnih točk. Torej do trenutka, v katerem delovne naloge, ki se izvajajo na napravah, lahko presežejo zmogljivost hladilnega sistema.

V letu 2014 je bila družba Schneider Electric razglašena za vodilnega ponudnika na področju upravljanja z infrastukturo podatkovnih centrov, v tako imenovanem Magičnem kvadrantu programske opreme za upravljanje infrastrukture podatkovnih centrov, analitične hiše Gartner. Družba Schneider Electric si je ta naziv prislužila zaradi kakovosti programske opreme – StruxureWare™ for Data Centers. Gartnerov Magični kvadrant je splošno znano orodje za primerjavo konkurenčnih ponudb v informacijski industriji in zagotavlja vizualno podobo poglobljene analize trga in glavnih akterjev. Rešitev Data Center Operation: Cooling Optimize lahko kupite pri podjetju Schneider Electric. Kliknite tukaj za dodatne informacije.


Zastopnik za Schneider Electric v Sloveniji je podjetje Advant, d.o.o.

iGartnerjevo poročilo – „Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management Tools“ so napisali Jay E. Pultz, David J. Cappuccio, April Adams, Federico De Silva, Naveen Mishra, Henrique Cecci in Rakesh Kumar. Poročilo je bilo objavljeno septembra 2014.

Gartner ne podpira nobenega proizvajalca, izdelka ali storitve predstavljene v svojih raziskovalnih publikacijah, uporabnikom tudi ne svetujejo, da izberejo samo tiste proizvajalce, ki so prejeli najvišje ocene. Gartnerjeve raziskovalne publikacije sestavljajo razmišljanja Gartnerjevih analitikov, in zato jih ni potrebno razumeti kot dejstva. Gartner zavrača vsa jamstva, ki so izrecno ali implicitno zapisana v tem dokumentu, vključno z jamstvom o možnostih prodaje ali ustreznosti za določen namen.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več