Računalništvo, telefonija
28.10.2015 20:58

Deli z drugimi:

Share

S spletno analitiko do pravilnih poslovnih odločitev

Prejšnji teden se je v Tehnološkem parku Ljubljana odvila konferenca o spletni analitiki »Data driven road to success«. Za vse, ki ste jo zamudili, je tukaj kratek povzetek o dogajanju in dostop do prezentacij mednarodnih strokovnjakov s področja spletne analitike.
S spletno analitiko do pravilnih poslovnih odločitev
S spletno analitiko do pravilnih poslovnih odločitev

Spletna analitika za sprejemanje pravilnih poslovnih odločitev

Danes nam digitalni svet omogoča beleženje skoraj neomejenega števila podatkov, ki se največkrat le kopičijo in nato obležijo nekje v podatkovnem skladišču. Le redka podjetja te podatke iz digitalnega sveta uporabijo sebi v prid, za optimizacijo svojega poslovanja in predvsem digitalnega marketinga.

Namen spletne analitike ni zgolj zbiranje podatkov, temveč izgradnja podpornega sistema za sprejemanje odločitev. Le s pravim razumevanjem podatkov boste lahko izbrali pravo poslovno odločitev in tako posledično izboljšali svojo prodajo.

Kaj so povedali mednarodni strokovnjaki s področja spletne analitike?

Na konferenci smo spletno analitiko preučili z vseh zornih kotov. Uvodni govorec, direktor ene največjih in najuspešnejših baltskih digitalnih agencij Egils Boitmanis (Infinitum 8), je poudaril, da morajo podatki predstavljati temelj naših odločitev, obenem pa nam dajejo tudi samozavest v vsakdanjem življenju. Iztok Franko, IT in marketing direktor v Adrii Airways, je pojasnil, zakaj je pri vodenju vseh marketinških aktivnosti in sprejemanju poslovnih odločitev v Adrii Airways eden izmed ključnih temeljev »data driven« pristop in napredna analitika. Nóra Tóth, vodja analitike pri madžarskem podjetju Intren, je predstavila, na kakšen način nam atribucijski model omogoča spremljanje uspešnosti naših digitalnih kampanj. Izvedeli smo tudi, kako poleg vedenja uporabnikov na spletni strani meriti njihovo zadovoljstvo in kako te podatke uporabiti za izboljšanje same spletne strani ter predvsem poslovnih odločitev. Simon Belak, vodja analitike pri podjetju GoOpti, je spregovoril o tem, kako postati »data driven« podjetje, kje je vredno investirati v temeljitost, kako do hitrih zmag in k čemu stremeti.

Za vse, ki ste konferenco zamudili, pa je tukaj dostop do vseh prezentacij mednarodnih strokovnjakov s področja spletne analitike.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več