23.11.2011 14:05

Zanesljiva a enostavna avtentikacija preko več platform

SafeNet SafeWord 2008 – zanesljiva a enostavna avtentikacija preko več platform, vključujoč Salesforce ter Google Apps.
SafeNet SafeWord 2008

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., je javnost seznanil z novostmi v rešitvi za zagotavljanje zanesljivih in močnih avtentikacijskih storitev – SafeWord 2008, v katero so pri SafeNet-u integrirali funkcionalnost za strežniške oblake. Avtentikacijska platforma SafeWord 2008 je znana kot ena najenostavnejših OTP (one time password) rešitev za nameščanje, upravljanje in rabo identitet preko več različnih platform hkrati – po novem podpira avtentikacijo (SSO – single sign on) na programskih storitvah tipa SaaS (Software as a Service), vključujoč popularni storitve Salesforce.com ter Google Apps.

Vse več organizacij prenaša svoje poslovanje na SaaS storitve, s čimer si občutno zmanjšujejo stroške poslovanja vezane na informacijsko infrastrukturo. To je najbolj očitno pri CRM aplikacijah, kjer je spletna storitev Salesforce.com že skorajda standarden način poslovanja, mnoga podjetja pa že razmišljajo o seljenju velikega dela pisarniškega poslovanja na spletne aplikacije, kot so Google Apps. To pa pomeni, da je večina pomembnih podatkov organizacij shranjena v strežniških oblakih – podatki o strankah, pogodbe, načrti in drugo. Ti podatki so v večini primerov zaščiteni samo s preprosto kombinacijo uporabniškega imena in gesla, kar je lahko precej rizično. Namesto tega lahko SafeNet SAM in SafeNet SafeWord 2008 konfiguriramo tako, da ščitita dostop do spletnih aplikacij in tako poskrbita za večjo varnost naših podatkov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

COLBY d.o.o.