24.02.2014      12:43
Barcelona #mobileweek

Samo do petka: Android zaščita -50%

Med 24. in 27. februarjem v Barceloni poteka tradicionalni kongres mobilne telefonija. ESET na njem tudi letos predstavlja svoje nove mobilne rešitve. Ob tej priložnosti ESET vsem uporabnikom ESET Mobile Security ponuja kar 50 odstotni popust!

Očitno je, da priljubljenost mobilnih naprav ne pojenja in po zadnjih raziskavah trga se delež prodanih mobilnih naprav konstantno povečuje. Pravzaprav so pametni mobilni telefoni po prodaji na globalni ravni letos prvič prehiteli »klasične« telefone in sicer z 51,8% vseh prodanih mobilnih naprav v drugem četrtletju 2013. Med temi pa so pametni telefoni z operacijskim sistemom Android daleč na prvem mestu z 31,7% tržnim deležem (Gartner Inc., 2013). Z rastjo prodaje mobilnih naprav pa narašča tudi število kiber groženj zanje.

Kongres GSMA Mobile World v Barceloni in 50 odstotni popust za zaščito Android naprav

Med 24. in 27. februarjem v Barceloni poteka tradicionalni kongres mobilne telefonije. ESET na njem tudi letos predstavlja svoje nove mobilne rešitve. »Na kongresu bomo predstavljali dve rešitvi za mobilne naprave. Zmogljiva in enostavna rešitev za dvofaktorsko avtentikacijo – ESET Secure Authentication in zadnjo generacijo ESET Mobile Security za Android, ki je razvita za zaščito pametnih telefonov in tablic, s katerimi se povezujemo v vsakodnevnem življenju,« je povedal Ignacio Sbampato, vodja prodaje pri ESET-u. Ob tej priložnosti ESET vsem uporabnikom ESET Mobile Security ponuja kar 50 odstotni popust: http://webshop.sisplet.com/index.php/eset-mobile-security-c-34 ali prodaja@sisplet.com

Delo in zabava z mobilci

Že nekaj časa nam pametni telefoni ne predstavljajo zgolj naprave za zabavo, ampak tudi za resnejša opravila, tako v službi, kot doma. Veliko podjetji se že poslužuje BYOD prakse (Bring Your Own Device), kjer zaposleni uporabljajo svoje mobilne naprave za službena opravila. Vedno nove funkcionalnosti mobilnih naprav, ki so v nekaterih pogledih že popolnoma nadomestile namizne računalnike, omogočajo opravljanje nekaterih del, kar preko mobilnih naprav. To pa lahko predstavlja veliko varnostno tveganje za podjetje, če naprave niso ustrezno zaščitene. Ena nezaščitena naprava lahko pomeni vstopno točko, preko katere se spletne grožnje lahko razširijo na celotno omrežje podjetja. Obiskovanje različnih spletnih strani, odpiranje e-poštnih priponk in povezav, ter uvedba mobilnega bančništva pomenijo vedno večje varnostno tveganje pri uporabi mobilnih naprav.

Podobno je tudi pri zasebni rabi pametnih mobilnih naprav, katere uporabljamo predvsem za zabavo. Previdnost, na katero vedno opozarjamo pri uporabi računalnika, se mora prenesti tudi na uporabo mobilnih naprav. Predvsem kiberkriminalci znajo hitro izkoristiti varnostne luknje v telefonih in izkoristiti neprevidne uporabnike, zato vsem svetujemo ustrezno varnostno zaščito tudi na pametnih mobilnih napravah, tako telefonih kot tabličnih računalnikih.

Potrebujem antivirus za svoj mobilnik?

Da, danes potrebujete antivirusno zaščito tudi za mobilne naprave. Dovolj zgovoren je podatek organizacije Juniper Network, ki pravi da so leta 2011 grožnje za mobilne naprave zrasle za 155%, od marca 2012, do marca 2013 pa kar za neverjetnih 614% (Juniper Networks Inc., 2013). Vse vrste groženj, ki smo jih vajeni na osebnih računalnikih, se počasi selijo tudi na mobilne naprave, zato je pomembno da se ustrezno zaščitimo tudi pred mobilnimi grožnjami. ESET vam ponuja preprosto rešitev za zaščito tako mobilnih naprav, kot tudi klasičnih osebnih računalnikov. ESET Family Security Pack je paketni produkt, kar pomeni, da vsebuje več programov za zaščito računalnikov in mobilnih naprav. Vsebuje 6 ESET licenc, od tega 3 za uporabo na domačih računalnikih, 3 pa za uporabo na mobilnih napravah. Mobilne naprave lahko zaščite z ESET Mobile Security druge generacije v prenovljeni grafični podobi in izboljšano funkcionalnostjo. Več informacij o ESET Mobile Security in ESET Family Security Pack pa lahko najdete na strani www.eset.si.

Povezave:ESET Slovenija

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 2
Boris.Horvat  |  Počakaj še malo...SP bo bomba...priključ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 2
skeptik  |  Očitno so ljudje spoznali, da kupujejo m...