Računalništvo, telefonija
14.05.2012 10:48

Deli z drugimi:

Share

SAOP izvaža znanje v Kragujevac

SAOP je na pobudo mesta Kragujevac izvedel izobraževanje na temo “S pravočasnimi informacijami do pravilnih poslovnih odločitev”, kjer so bile predstavljene dobre prakse na slovenskih poslovnih modelih.
Dragan Stevović (levo) in Sandi Boršo (desno) na izobraževanju za srbske gospodarstvenike
Dragan Stevović (levo) in Sandi Boršo (desno) na izobraževanju za srbske gospodarstvenike

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v sodelovanju z mestom Kragujevac izvedlo izobraževanje za podjetja, na katerem je predstavilo dobre prakse in rešitve za izboljšanje podpore pri poslovnem odločanju.

Osrednja tema izobraževanja je bila uporaba sodobnega poslovnega informacijskega sistem z vidika koristi in prednosti za razvoj poslovanja. Predstavljene so bile dobre poslovne prakse iz Slovenije, SAOPjevi strokovnjaki pa so prikazali tudi napredne zmožnosti, ki jih ponuja ERP informacijski sistem iCenter pri zagotavljanju učinkovitega, informacijsko gnanega poslovanja.

»Sprejemanje poslovnih odločitev nikoli ni bilo preprosto za vodstvo, še posebej kadar vodje nimajo na razpolago točnih in pravočasnih informacij o delovnih procesih za izdelavo analiz in planov. Danes se lahko uspešne gospodarske družbe z uporabo sodobnih informacijskih rešitev veliko lažje oprejo na razpoložljive informacije, od katerih so odvisne bodoči poslovni koraki,« je na otvoritvi srečanja povedal Dragan Stevović, član mestnega sveta za lokalno samoupravo, regionalni razvoj in sodelovanje z vlado republike Srbije.

»Veseli smo, da nas je lokalna skupnost v Kragujevcu prepoznala kot partnerja, ki lahko prispeva k povečanju konkurenčnosti njenega gospodarstva. Kragujevac nenazadnje predstavlja za SAOP strateško lokacijo, saj velja za najbolj privlačno naložbeno destinacijo v osrednji Srbiji,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP.

Srbsko gospodarstvo ponuja Sloveniji veliko priložnosti

Na tem področju (Šumadijsko in Pomoravsko okrožje) deluje več kot 4.000 podjetij, samo v Kragujevcu pa so zadnja tri leta zabeležili več kot 400 milijonov evrov naložb v sektorje, kot so proizvodnja, trgovina in gradbeništvo.

SAOP je v tem delu Srbije že pridobil strateškega poslovnega partnerja, podjetje WIN TIM, ki izvaja lokalizacijo za ERP informacijski sistem iCenter ter spletni računovodski program miniMAX za srbsko tržišče in je že več kot desetletje SAOPjev ključni razvojni partner.

Srbsko gospodarstvo ponuja SAOPju in drugim slovenskim proizvajalcem poslovnih programov mnogo izzivov, saj po zadnjih podatkih uporablja poslovne informacijske sisteme (ERP) manj kot 12 % podjetij, od tega je več kot 80 % velikih organizacij.

Glavni razlogi za takšno stanje so pomanjkanje znanja o zmožnostih in prednostih ERP sistemov , neurejenost in nestabilnost celotnega tržišča, plačilna nesposobnost pa tudi nepoznavanje koristi teh sistemov s strani vodstva podjetij.

»Osnovni namen izobraževanja je bila seznanitev z vrednostjo za poslovanje, ki jo podjetja dobijo prek naložb v napredne rešitve, kot je ERP informacijski sistem iCenterje povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP. »Pričakujemo, da bo trg rešitev IKT z vključevanjem Srbije v evropske povezave in povečevanjem tujih neposrednih naložb hitro dozorel tako na strani ponudbe, kot tudi povpraševanja, kar za SAOP odpira nove priložnosti predvsem z vidika prenašanja dobrih poslovnih praks.«

Srbska podjetja danes povprečno vlagajo v informacijske tehnologije 0,5 odstotka letnega prihodka, kar je 8-krat manj od povprečja v uspešnih podjetjih drugod po svetu. Kot je še povedal Boršo, se položaj sektorja informacijsko-komunikacijskih tehnologij hitro izboljšuje, saj je rast naložb in zaposlovanja strokovnjakov na tem področju večja od svetovnega povprečja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640