30.03.2016 10:40

SAOP lani za skoraj 12 odstotkov presegel prodajne načrte

Podjetje SAOP je predstavilo poslovne rezultate za leto 2015, v katerem so za 11,8 odstotka presegli prodajne načrte.
SAOP lani za skoraj 12 odstotkov presegel prodajne načrte

S spletnim računovodskim programom miniMAX so zabeležili izjemen uspeh, saj so lani v primerjavi z letom 2014 dosegli 14-odstotno rast prihodkov ter 23-odstotno rast uporabnikov. miniMAX uporablja več kot tisoč računovodskih servisov v Sloveniji. Na področju prodaje poslovnega informacijskega sistema ERP iCenter, ki ima več kot 14.000 uporabnikov, pa je SAOP lani načrtovani prihodek od prodaje presegel za 10,4 odstotka.

»V preteklem letu smo uresničili vse zastavljene cilje in poslovali celo nad pričakovanji. Za letošnje poslovno leto pričakujemo zmerno rast,« je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. »Delujemo v dinamični in konkurenčni panogi, kjer ni prostora za počitek. Zato stalno vlagamo v razvoj kadrov in krepitev svoje ekipe ter v uporabo novih, naprednih tehnoloških orodij, s katerimi naši uporabniki lažje in bolj učinkovito opravljajo svoje delo. In temu bomo zavezani tudi v prihodnje.«

SAOP-jeve rešitve – poleg miniMAX-a in iCentra še blagajniški program Saopnet POS – danes uporablja približno 6500 organizacij in ustanov, kar predstavlja več kot 30.000 uporabnikov. Šempetrsko podjetje trenutno zaposluje skoraj 80 visoko izobraženih strokovnjakov. V primerjavi z letom 2014 so lani zabeležili 6-odstotno rast števila zaposlenih, zaposlovali pa bodo tudi v letošnjem letu. V prvi polovici leta nameravajo zaposliti šest strokovnjakov.

SAOP je s svojimi podružnicami prisoten tudi v Srbiji in na Hrvaškem, od konca leta 2015 pa tudi v Turčiji, kjer trenutno lokalizira svoj računovodski program miniMAX. Ta bo turškim uporabnikom na voljo od maja dalje. SAOP-jev cilj v Turčiji, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov, je v petih letih osvojiti šest odstotkov tržnega deleža v segmentu računovodskih servisov in en odstotek v segmentu malih podjetij.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

MLACOM d.o.o.