Računalništvo, telefonija
11.06.2012 13:41

Deli z drugimi:

Share

SAP o prihodnosti poslovanja in družbenih inovacijah

SAP o prihodnosti poslovanja in družbenih inovacijah
SAP o prihodnosti poslovanja in družbenih inovacijah

Družba SAP je na Brdu pri Kranju organizirala poslovno-izobraževalni dogodek SAP Forum 2012, ki je obiskovalcem postregel z inovativnimi rešitvami in primeri dobrih praks, s katerimi lahko znatno izboljšajo svoje poslovanje. Dogodek, ki ga je zaznamoval slogan ‘Run like never before’, je udeležencem postregel z okroglo mizo z naslovom ‘Dvig konkurenčnosti skozi inovacije’, kjer so pomembni predstavniki iz gospodarstva razpravljali o načinih za spodbujanje inovacij ter dojemanju poslovnih priložnosti v Sloveniji.

Generalni direktor SAP Slovenija Simon Kaluža je uvodoma pojasnil, da kar 85 odstotkov med 100 najvplivnejšimi blagovnimi znamkami na svetu uporablja rešitve SAP. Podjetje s 40-letno tradicijo izdelave vrhunske poslovne programske opreme in več kot 183 tisoč strankami s celega sveta namreč vedno znova dokazuje, da se zna hitro prilagoditi spremenljivim pogojem poslovanja in zahtevam sodobnih podjetij. V globalno povezanem svetu ne manjka poslovnih priložnosti. SAP podjetjem pomaga inovirati ter poslovati bolje in tako njihove potenciale prenesti v realnost.

“Podjetja se morajo prilagajati ne le razmeram na trgu in tehnološkim spremembam, ampak tudi socialnim in (med)generacijskim spremembam, ki jih te potegnejo za sabo. Če želi podjetje uspešno obstati na trgu, se mora prilagoditi novim razmeram. Prav zato družba SAP v proces inoviranja in oblikovanja novih rešitev vključuje lastne stranke, saj le tako na enem mestu in v posamezni rešitvi zbere kar se da veliko izkušenj in znanja,” je udeležence nagovoril generalni direktor SAP Slovenija Simon Kaluža.

Danes družba SAP močno vlaga v pet ključnih področij računalništva, in sicer oblak, mobilne tehnologije, analitiko, poslovne aplikacije ter baze podatkov. Skupni imenovalec teh rešitev je SAP HANA, napredna analitska rešitev, ki spremlja poslovanje v realnem času. SAP HANA je tudi najbolje prodajana inovacija zadnjega leta, saj podjetjem prinaša bliskovito obdelavo podatkov in najrazličnejših virov – tako znotraj kot zunaj podjetja. Tehnologija računalništva v pomnilniku namreč lahko obdela več terabajtov podatkov v eni sami sekundi, kar podjetjem nudi visoko odzivnost in v praksi omogoča poslovanje v realnem času.

Generalni direktor oddelka strateških industrij v družbi SAP North America Patrick Bakey je na SAP Forumu 2012 poudaril pomen inovativnosti v času sprememb na globalnih trgih, ter izpostavil trende rasti potrošniškega razreda, staranja prebivalstva in vse težjega dostopa do surovin. V bližnji prihodnosti bo na planetu več kot pet milijard potrošnikov, kar bo pomenilo večje povpraševanje po surovinah, dobrinah in boljši infrastrukturi v različnih delih sveta. Dodatno pa bo starajoče se prebivalstvo v razvitih državah povečalo obremenitev zdravstvenih sistemov in povzročilo dodaten pritisk na politične sisteme in podjetja. Vsi ti izzivi zahtevajo inovacije in boljše, inteligentnejše upravljanje z redkimi dobrinami, kar je ključen cilj dejavnosti podjetja SAP. “Inovacije, izkušnje in vizija so ključen odgovor na vprašanja prihodnosti,” je poudaril Bakey.

SAP je tudi vodilni ponudnik poslovnih rešitev s področja mobilnosti, saj strankam omogoča, da poslovanje upravljajo tudi prek mobilnih naprav. V dobi računalništva v oblaku, ki bo dodobra spremenilo dojemanje informacijskih tehnologij med uporabniki, želi biti SAP vodilni ponudnik naprednih infrastruktur, platform, poslovnih aplikacij ter storitev. V SAP ekosistemu mobilnih aplikacij bo kmalu na voljo 10.000 poslovnih aplikacij, ki jih bodo prispevali razvojniki rešitev SAP, SAPjevi partnerji ter številni neodvisni ponudniki programske opreme.

“Mobilnost postaja nova realnost. SAP podjetjem omogoča, da na njegovi platformi tudi sama gradijo lastne mobilne aplikacije ter rešitve za sodelovanje in komunikacijo med zaposlenimi ali skupinami zaposlenih. Vse mobilne rešitve SAP je moč upravljati na daljavo, prav tako pa je vrhunsko poskrbljeno za zaščito in varnost podatkov na mobilnih napravah,” je udeležencem SAP Foruma 2012 pojasnil mobilni evangelist iz SAPjevega oddelka Sybase Ian Thain.

SAP s ponudbo mobilnih poslovnih rešitev temeljito podpira mobilna delovna mesta in zaposlene ter omogoča proaktivne poslovne modele. Podjetja z uporabo rešitev s področja mobilnosti pridobijo na odzivnosti poslovanja, saj lahko zaposleni dostopajo do informacij kadar koli in od koder koli, prav tako pa lahko informacije posredujejo podjetju v realnem času.

Okrogla miza je postregla s pogovorom o inovacijah v slovenskem poslovnem okolju. Podjetnik Jugoslav Petkovič, ustanovitelj spletne trgovine Mimovrste, je poudaril, da se lahko velika podjetja na področju inovacij marsikaj naučijo od t. i. start-up podjetij, obratno pa se start-up podjetja od velikih podjetij učijo o poslovnih procesih in njihovem upravljanju. “Inovacije so stvar dobrih kadrov. Za poslovna okolja pa je najbolj pomembno, da se ideje ne zadušijo v nekih rigidnih sistemih,” je povedal Petkovič. Podobnega mnenja je bil generalni direktor družbe Medis Tone Strnad, ki je izpostavil inovacije na področju marketinga. Tudi v tem primeru gre za spreminjajoče okolje, za katerega je značilna velika konkurenca, zato se morajo podjetja in ljudje ves čas spreminjati in iskati nove možnosti. Izvršni direktor za nabavo in produkcijo v skupini Kolektor Valter Leban je dodal, da so za inovacije pomembne najprej vrednote, ki podjetje poganjajo naprej, nato pa je pomembna vizija, ki se mora preliti v poslovni model. Izvršno direktorico Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji AmCham Ajšo Vodnik najbolj moti to, da slovensko okolje ne podpira podjetniškim zmot. “Nas so naučili, da moramo biti pridni in poslušni. V ZDA pa je mentaliteta drugačna – tudi če večkrat padeš, ko se enkrat dvigneš, si zmagovalec,” je poudarila Vodnikova.

Dogodka SAP Forum 2012, ki se je zaključil s pogostitvijo s torto ob 40 letnici SAP ter ob ritmih glasbenih uspešnic pevke NEISHE s skupino, se je udeležilo več kot 400 udeležencev.

Fotogalerija z dogodka: http://photos.ecetera.si/SAP/SAP-forum-2012


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več