29.03.2011      15:03
Nove tehnologije

SAP z novo generacijo rešitev računalništva v pomnilniku

Družba SAP AG je predstavila novo generacijo rešitev programske opreme, ki izkorišča prednosti tehnologije računalništva v pomnilniku. Nova tehnološka platforma prinaša zmogljive temelje za poslovanje v realnem času, ki bo spremenilo delovne navade zaposlenih, saj jim bodo zahtevne analize in obdelave na voljo v trenutku.

Rešitve, temelječe na tehnologiji SAP In-Memory Computing, odpirajo novo poglavje v svetu poslovne programske opreme, saj prinašajo tri pomembne mejnike. Prvega predstavlja napredna analitika, ki uporabnikom omogoča obdelavo velikanskih količin poslovnih podatkov v realnem času. SAP že razvija nove aplikacije, ki bodo omenjeno tehnologijo izkoristile v popolnosti, prav tako pa bo družba prilagodila večino obstoječih programskih rešitev ter vanje integrirala nove analitične pogone. Hkrati  bo SAP močno poenostavil IT-okolja svojih strank, saj lahko nova tehnologija nadomesti vrsto različnih nivojev aplikacij, omogoča namreč sočasno izvajanje operacij, kot so upravljanje poslovanja, načrtovanje ter analiziranje.

Družba SAP je na dogodku SAP Run Better Tour, ki je potekal v ameriškem mestu Boston, že predstavila prve programske pakete, ki vsebujejo novo tehnologijo računalništva v pomnilniku. Nove rešitve podjetjem omogoča kakovostnejše načrtovanje poslovanja, natančnejše poslovne scenarije ob upoštevanju tveganj ter nudijo tudi holističen vpogled v poslovne izzive. V preteklosti je proces načrtovanja poslovanja zahteval iskanje in zbiranje ter usklajevanje podatkov iz različnih transakcijskih sistemov ali celo tabel in preglednic. Vse to je zahtevalo veliko časa in človeških virov, hkrati pa so rezultati temeljili na statičnih podatkih (posnetku stanja v določenem trenutku). V prihodnosti bodo podjetja in zaposleni lahko svoje odločitve sprejemali na osnovi visokokakovostnih analiz, ki bodo temeljile na podatkih, prejetih in obdelanih v realnem času, ki se bodo tudi sproti osveževali.

Letos in prihodnje leto namerava družba SAP na tehnologijo računalništva v pomnilniku »prevesti« še naslednje programske pakete in aplikacije: Sales and Operations Planning, Intelligent Payment Broker, Smart Meter Analytics, Trade Promotion Management ter Cash and Liquidity Management.

Dodatno bo tehnologija SAP In-Memory Computing podjetjem poenostavila arhitekturo obstoječih IT-sistemov, saj za svoje delovanje ne potrebuje vmesnih pomnilniških točk, bazenov podatkov in/ali obdelave posameznih segmentov podatkov.

“S tehnologijo računalništva v pomnilniku je družba SAP postavila nove temelje za poslovanje v realnem času. Skupaj z inovacijami s področja virtualizacije in računalništva v oblaku danes ponujamo napredne integracije rešitev na zahtevo, primernih za vse poslovne platforme, tudi mobilne. Vse naštete tehnologije bodo pomembno vplivale na dojemanje dela in razmišljanja poslovnežev v prihodnosti. Strankam bomo ponujali napredne aplikacije, ki bodo znale poiskati dodano vrednost v njihovih podatkih brez dodajanja kompleksnosti obstoječim IT-okoljem,” je povedal član uprave družbe SAP dr. Vishal Sikka.

Povezave:Sap

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Novi telefoni Nokia na voljo v prvi polovici ... 1
skeptik  |  Ja, in prosim, da zdaj vsak teden napiše...
Google izbrisal več kot 900 milijonov piratsk... 1
domen.valentinuzzi  |  ma nobenga navadnga folka ne bo nobedn p...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
sibyte  |  Ni procesorja in ustrezne baterije, da b...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...